Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Těžké období? Doufám, že už je za mnou tímto gólem, přiznává Martin Hanzl

Jihočeši se po dlouhé době dočkali tříbodového vítězství, které svěřenci Ladislava Čiháka ukořistili za výsledku 4:1 proti plzeňské Škodovce. Jednu ze čtyř branek vstřelil také Martin Hanzl, jehož rána v přesilovce neznamenala pouze důležité odskočení ve skóre, ale pro Martina šlo o vůbec první kanadský bod v letošní sezoně.

Martine, po osmi zápasech jste se opět dočkali tříbodového vítězství. Jaký je to pocit?
Je to parádní pocit. Nejenom z těch bodů, ale i za předvedenou hru můžeme být dneska spokojeni a nějak takto bychom se rádi prezentovali i nadále.

Výhra nad Plzní se ale nerodila vůbec lehce a právě Škodovka se na začátku druhé třetiny ujala vedení. Na co jste v dané chvíli myslel, když k tomu připočteme i fakt, že jste měli v první třetině lehkou převahu?
Někdy to tak prostě je. Máte tlak, ale soupeř jednou, nebo dvakrát ujede a hned dá gól. Důležité je, že jsme se z toho nesložili, snažili se být i nadále aktivní a po zásluze zápas otočili.

Nepříznivý stav utkání jste zvládli do konce druhé třetiny otočit ve váš prospěch. Šlo o nejdůležitější momenty zápasu?
Určitě. Přehoupnuli jsme ten zápas na naší stranu a pak už jsme ho víceméně kontrolovali až do konce. Dneska to byl dobrý výkon od všech.

Na začátku třetí třetiny jste navíc vstřelili při přesilové hře třetí branku, o kterou jste se přičinil právě vy. Jak důležitá byla tato branka?
Řekl bych, že velmi. Odskočili jsme na dva góly a dalo nám to trošku klidu. I pro mě osobně byla ta branka hodně důležitá, protože jsem do té doby v těch zápasech byl jak duch, takže budiž to pro mě nějakým odrazovým můstkem.

Pro vás byl tento přesný zásah úplně prvním bodem v letošní sezóně. Jak moc vás těší, že jste se zbavil této bezbodové tíhy?
Musím říct, že hodně. Byla to obrovská deka, co jsem na sobě měl, a něco podobného jsem ještě nezažil. Je to samozřejmě nepříjemné. Jdete do každého zápasu s tím, že už to tam musí padnout, a sám sebe člověk dostává pod tlak. Měl jsem spoustu zápasů, kdy padaly po mých nahrávkách tyčky, nebo jsem sám mohl skórovat. Bylo to těžké období, a doufám, že už je za mnou tímto gólem.

Motor znovu porazil Plzeň a po delší době si připisuje všechny tři body

Úterní vložené kolo nabídlo fanouškům souboj dvou týmů ze středu tabulky. Českobudějovičtí hokejisté v něm otočili vývoj zápasu a zdolali hostující Plzeň poměrem 4:1. Dobrý výkon je podpořen statistikou, která říká, že Motor měl ve všech...

Navíc jste se dočkali také využití přesilové hry. Jde o další důležité plus do budoucích zápasů?
V přesilovkách se potřebujete prosazovat a v dnešním hokeji to většinou rozhoduje zápas. Je i pro nás samotné důležité, že jsme se dnes prosadili. Trenéři se snaží stále rotovat, měnit sestavu, hledat to optimální složení a doufám, že třeba dneska si to takhle sedlo na delší dobu.

Na přesilovky chodí i nejnovější posila týmu Jáchym Kondelík. Změnil se nějak drasticky systém přesilových her s jeho přítomností?
Jáchym je obrovský chlap a před brankou bych řekl, že nepostradatelný. Vybojuje tam spoustu puků, a když se postaví před gólmana, tak ten prakticky nic nevidí. Samozřejmě je tedy hodně platný v tom předbrankovém prostoru.

V pátek míříte na led hradeckého Mountfieldu. Jasným cílem tedy bude navázat na dnešní vítězství?
Samozřejmě, že tam chybičky byly i dneska, ale ty tam budou vždy. Cílem je tedy co nejvíce zopakovat dnešní výkon a uvidíme. Když budeme hrát takhle, tak nemám strach, že bychom v Hradci neuspěli.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Martin Hanzl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké období? Doufám, že už je za mnou tímto gólem, přiznává Martin Hanzl  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.