Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cítil jsem se tak dobře, až jsem to ani nechápal, líčí navrátilec Jakub Valský

Motor dokázal v nedělním duelu přetlačit Mladou Boleslav poměrem 3:2 a připsal si tak důležité tři body do tabulky. Na vítězství měl svůj podíl i Jakub Valský, který se po skoro měsíci vrátil na ledovou plochu. Ve svém třináctém utkání v sezoně si ostřílený mazák v barvách Jihočechů připsal za necelých třináct minut na ledě tři střely a jeden blok.

Jakube, gratuluji k vítězství nad mladoboleslavskými Bruslaři. Jsou to podle vás zasloužené tři body?
Určitě jsou. Hlavně po té pauze jsme nevěděli, jak na tom budeme, protože během té doby se pouze hodně trénovalo Dneska jsme všichni rádi za tříbodové vítězství.

V první třetině jste byli lepším týmem, ale do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu. Co chybělo ke vstřelení úvodního gólu?
Podle mě chyběl kousek. Možná jsme mohli ještě více střílet na bránu, nebo se do ní tlačit, abychom dali nějaký gól po odrazu. Naštěstí to tam ale padlo ve druhé třetině.

Vedoucí branky jste se dočkali při signalizovaném vyloučení. Šlo o nacvičený signál z tréninku, který zakončoval z předbrankového prostoru Brant Harris?
Vždycky má někdo na práci stát na té masce, otravovat brankáře a bránit mu ve výhledu. Ta situace tam takhle vyplynula ze hry a padl z ní po dorážce hezký gól.

Paradoxně jste ale po první brance vypadli z tempa a Boleslav dokázala vyrovnat. Čím myslíte, že to bylo způsobené? Nemohlo jít třeba o nějakou formu nekoncentrovanosti?
Nemyslím si, že šlo o nekoncentrovanost. Já osobně ani moc nevím, čím to bylo zapříčiněné. S klukama jsme si to říkali a musíme se podívat na video, co se tam přesně stalo.

Motor doma po reprezentační pauze porazil Mladou Boleslav

Českobudějovický Motor se po reprezentační přestávce po čtrnácti dnech představil opět v extraligovém zápase, když na domácím ledě přivítal poslední celek z Mladé Boleslavi. Jihočeši v utkání vedli pět minut před koncem třetí třetiny o dvě...

Do konce třetiny jste ale dokázali získat vedení zpět. Jak moc důležitá byla druhá branka vzhledem ke zbytku utkání?
Určitě to byla důležitá branka, navíc, když se Boleslav ještě dokázala prosadit. Bylo to vyrovnané utkání až do konce. Oni ještě zkusili hrát vabank dopředu, i bez brankáře, a zaplať Pán Bůh za tři body.

Zápas nakonec skončil vítězstvím poměrem 3:2. I vzhledem k tomu, že Boleslav dokázala v pátek porazit Litvínov, tak jak cenné vítězství to při nástupu zpět do extraligového kolotoče je?
Jak už jsem říkal, měli jsme dlouhou pauzu a Boleslav už odehrála dva zápasy. Nevěděli jsme, co od toho můžeme čekat. Myslím si ale, že i po takové pauze, která je vždycky nepříjemná, jsme do zápasu vstoupili dobře a dotáhli utkání do vítězného konce.

Vy sám jste čekal na soutěžní zápas, díky reprezentační pauze a zranění, necelý měsíc. Jak jste si užíval návrat na ledovou plochu?
Samozřejmě to bylo nepříjemné, když tam takhle do toho spadla ještě reprezentační pauza, ale cítil jsem se tak dobře, až jsem to ani nechápal. Musím tedy zaklepat, že jsem se po fyzické stránce cítil fakt super, jak kdybych ani nemarodil. Možná mi ta pauza ještě prospěla.

Ve středu míříte do Karlových Varů. Cílem je jednoznačně navázat na toto vítězství, souhlasíte?
Určitě na to musíme navázat, abychom se v té tabulce konečně zvedli nahoru a udělali nějakou tu výherní šňůru. To chce i to, abychom bodovali venku. Chceme být tedy jednoznačně v tabulce nahoře a ve Varech budeme chtít zvítězit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Jakub Valský, rozhovor, hokej, Motor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cítil jsem se tak dobře, až jsem to ani nechápal, líčí navrátilec Jakub Valský  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.