Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Milan Gulaš: Co říká týmu, mladé generaci, Kondelíkovi či rozhodčím

Je českobudějovickou legendou. Kvůli rozlosování soutěže hraje kapitán Motoru Milan Gulaš zápas pokaždé na svoje narozeniny, 30. prosince. V sobotu oslavil tento vynikající útočník 38. narozeniny, nadělil si k nim jeden bod za asistenci a bod do ligové tabulky. Miláček budějovických fanoušků si pochvaluje mladou generaci v týmu, která je skvěle nastavená. Co říká na výkony Jáchyma Kondelíka? Jak to vypadá s jeho budoucností v klubu z jihočeské metropole?

Milane, máte bod k narozeninám, ale nemusel být také žádný. Jak to hodnotíte?
Po té naší vítězné šňůře doma jsme se chtěli připravit na Vítkovice. Věděli jsme, že chytly vítěznou formu a v zápase ji potvrdily. Víme, v jaké jsou situaci. Pro ně jsou tyto body zlaté. Když budu mluvit o nás, do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Nebylo to úplně ono, ale hra byla spíše na naší straně. Když dostanete gól, mančaft dostane větší impuls a od té chvíle se Vítkovice zlepšovaly. Jsme rádi, že se nám ve třetí třetině podařilo skórovat z přesilovky, a to bych chtěl vyzdvihnout. S přesilovkami máme dlouhodobý problém a nyní jsme využili dvě, což je plus do příštích zápasů. Pro nás je ale bod dobrý a Vítkovice si dva body také zasloužily.

Byl to pro vás speciální zápas, když máte narozeniny? Míváte to v hlavě?
Všem moc děkuju za gratulace. Zápasy v den mých narozenin zažívám každou sezonu, takže už to není pro mě tak výjimečné, ale velký dík patří fanouškům. Je příjemné, když jdete na zápas a oni vám pogratulují. Je to příjemný pocit, ale nijak zvlášť to neprožívám.

Možná vás to trochu svazuje. Naposledy jste na své narozeniny skóroval před šesti lety za Plzeň proti Jihlavě.
Abych řekl pravdu, sezonu si užívám. Užívám si práci s mladými kluky. To je to, co mě naplňuje a baví mě jim pomáhat svojí prací. A jestli pomůžu gólem v zápase, je to jenom plus. Jsem šťastný za mladší generaci, protože je početná a má to skvěle našlápnuté. Tým drží tam, kde chceme být a tu roli potvrzuje v každém zápase. Za to jsem rád.

Co vás nakoplo? Byla to třeba výhra v Liberci, kde jste v listopadu zvítězili 5:2? Předvedli jste tam hodně dobrý výkon.
Je to možné. Ta statistika venkovních a domácích zápasů pro nás vůbec nevypadala nejlépe. Bavili jsme se o tom víceméně na denní bázi. V Liberci jsme odehráli velmi dobré utkání a utvrdili jsme se v tom, že ty zápasy dokážeme zvládat. Kolikrát je to o hlavě, a když to zlomíte, obrátí se to. Na druhou stranu, obecně jsme neměli špatné venkovní zápasy, ale body jsme ztráceli. Je možné, že vítězství v Liberci nám pomohlo.

Oproti minulé sezoně je to jiné. Daří se vám, soupeři z vás mají obavy.
Určitě. Myslím, že všechno klape tak, jak má. Je plno kluků v týmu, kteří mají zdravé sebevědomí, a je tam hodně kluků, kteří dokážou zápasy zlomit na naši stranu. Potvrzuje se to v každém zápase, a jestli je to první nebo čtvrtá lajna, je to velký bonus pro nás. Moc si vážím, že to takto funguje, protože takhle to má vypadat.

Každý útočník by chtěl hrát 25-30 minut za zápas. Vy už máte asi tuhle fázi za sebou. Přidávají se i ostatní a ten materiál tady je.
Stoprocentně. A hlavně v současném hokeji, který se zrychluje a zdokonaluje. Takové icetimy nevěští nic dobrého do budoucna pro hráče. Vždycky vás doženou a je potřeba to rozkládat mezi vícero hráčů. A to je taky náš velký bonus. Čím víc hráčů se dostane do hry, tak pak získávají sebevědomí, které potřebují k tomu, aby předváděli takové výkony.

Když do týmu přišel Jáchym Kondelík, je vidět, že tato posila se opravdu povedla.
Je skvělý hráč. Jsem moc rád, že ho tady máme. Je budoucností budějovického hokeje, protože je to Budějčák. Moc si vážíme toho, že se vrátil domů, protože víme, že okolo něj létaly velké nabídky, ale rozhodl se pro domov. Jak říkám, je skvělý centr a s velkou budoucností.

Lukáš Pech je mimo sestavu. Člověk si nedokáže představit, že by to mohlo fungovat i bez něj, a ono to funguje. Ale třeba se brzo vrátí.
Pecháček je takový hráč, že je ze staré školy. Myslím, že v jeho případě to bude mnohem silnější návrat. Je to jeho první vážnější zranění, které ho může zocelit. Věřím, že on je tak zkušený hráč, který se dokáže vrátit připravený a ve formě na sto procent. Kdyby se vrátil dřív, bylo by to pro nás skvělé. Takový hráč se nám hodí do vyřazovacích bojů.

Motor smazal dvougólové manko a získal bod po nájezdech

Jihočeši neztratili na domácím ledě body už od konce října a tuto sérii chtěli rozhodně prodloužit i v zápase s Vítkovicemi. Ty sice vstoupily do utkání lépe a vedly o jednu branku, před třetí částí ale bylo všechno otevřeno, jelikož stav byl...

Neměl jste v utkání proti Vítkovicím špatně nabroušené brusle? Řešil jste to kustodem Pavlem Vlašicem?
Ne. Jestli myslíte tu první třetinu, v jednom střídání jsem tam dvakrát nebo třikrát spadl. Vím, že lidi řvali a chtěli faul. Měl jsem strhlou hranu a pak jsme ji měnili.

Jste plný emocí a rozhodčí to pocítili.
Tento zápas byl možná emotivnější, jinak jsem celou sezonu absolutně v klidu. Myslím, že i v minulé sezoně to bylo v klidu. Samozřejmě jsou momenty v zápasech, kdy je potřeba za rozhodčím jet a říct si pár věcí, protože každý má právo to trošku zachybovat, ale tak to bývá. Řekli jsme si pár věcí. Jsme s rozhodčími naprosto v pohodě. Teď to bylo emotivní, ale celý hokej je emotivní.

Proti Vítkovicím se dalo vašemu týmu tleskat 65 minut, ale ty nájezdy, to byly trošku rozpaky.
Tak to bývá. Měli jsme šňůru výborných zápasů. Teď jsme neměli štěstí. Že se to někdy nepodaří, tak to prostě je. Jedeme dál.

Škoda i mnoha šancí v prodloužení.
O tom prodloužení je, o šancích a led už není nejlepší. To jsou takové detaily, které se na tom podepíšou. Šance byly na obou stranách.

Vy osobně jste měl hodně šancí. Nemrzí vás, že jste žádnou z nich nevyužil?
Nemrzí. Jsem rád, že máme aspoň bod. Koukám se i na jiné věci. Jsem rád, že funguje tým a že je to zdravě nastartované. Když v zápase neproměním šanci, hlavu si z toho nedělám.

Prodloužil jste smlouvu o rok, takže na ledě budete slavit i 39. narozeniny.
Domluvili jsme se na prodloužení smlouvy o rok. Tým je skvěle postavený. Mám rád okolo sebe mladé kluky, kteří vás nabíjí. Když se táhne za jeden provaz, tu práci děláte s chutí. Prodloužil jsem o sezonu a uvidíme, jak to bude poté dál.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Milan Gulaš, HC Motor, hokej

Milan Gulaš: Co říká týmu, mladé generaci, Kondelíkovi či rozhodčích?  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.