Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motor udolal Energii i ve třetím utkání a míří do čtvrtfinále

Svěřenci Ladislava Čiháka zvítězili i ve třetím utkání předkola play off nad karlovarskou Energii a míří po nejkratším možném průběhu série do čtvrtfinále. Důležitý krok za postupem udělal Motor v početních výhodách, ve kterých narýsoval Lukáš Pech dvě gólové přihrávky na své spoluhráče. Energie dokázala sice ve třetí třetině snížit, na tuto branku však dokázal rychle odpovědět Brant Harris, který se tak stal posledním střelcem této série.

V úvodních minutách byla aktivnějším týmem domácí Energie, která zaměstnala Dominika Hrachovinu několika střeleckými pokusy. Českobudějovický brankář si poradil nejprve s pokusem Rachůnka z ostrého úhlu, a následně v rychlém sledu zlikvidoval i dva střelecké pokusy Michala Plutnara od modré čáry. Povedený vstup domácích do zápasu ale narušil faul Filipa Koffera, který zamířil na trestnou lavici za zásah do oblasti hlavy a krku. Početní výhody patří ke specialitám Českých Budějovic v předkole a hned při první početní výhodě tento fakt Motor potvrdil. Štencel posunul kotouč na Lukáše Pecha, který přihrávkou přes celou šířku pásma našel Milana Gulaše a kapitán Jihočechů poslal svůj tým ranou bez přípravy do vedení. Svěřenci Ladislava Čiháka tak dokázali ve třetí minutě využít šestou početní výhodu ze dvanácti možných. Domácí se mohli v šesté minutě dočkat vyrovnání. Rychlý protiútok však zakončil Ondřej Beránek pouze střelou do Hrachovinových betonů. Na konci sedmé minuty zůstal na ledové ploše sedět po pádu na mantinel Mikuláš Hovorka, kterého nakonec musela odnést záchranná služba na nosítkách, a Motor počítal první ztrátu v utkání. Druhá hráčská ztráta se dostavila v minutě dvanácté, kdy byl Jakub Valský po faulu kolenem na McFaddena vyloučen do konce zápasu a v následné pětiminutové početní výhodě se Karlovy Vary sahaly po vyrovnání. Energii ale chyběla přesnost, a tak Jihočeši dokázali důležitou pasáž v utkání ubránit. 

První a druhou herní dvacetiminutovku rozdělilo druhé karlovarské vyloučení v podání Dalimila Mikysky, který v závěru první třetiny nedovoleným způsobem zastavil v úniku Jana Štencela. Motor však tuto početní výhodu oproti té první nevyužil. Energie po zvládnutém oslabení byla aktivnější a ve 23. minutě vyrazil do samostatného úniku Jiří Černoch. Hrachovina si nejprve pohlídal dobře položenou hokejkou svojí mezerou mezi betony a následně stihl včas před karlovarským kapitánem odpálit kotouč do bezpečí. Tlak domácích se však nadále stupňoval a při následném vyloučení Jáchyma Kondelíka nebezpečně pálil z mezikruží Mikyska, jehož pokus Hrachovina podržel na své hrudi. V ještě větší příležitosti se o pár vteřin později objevil Ondřej Procházka. Střela z bezprostřední blízkosti však ke smůle domácích fanoušků mířila těsně mimo. S tresty se následně v KV aréně doslova „roztrhl pytel“ a při vyloučení Milana Doudery zahrozil na druhé straně také Motor. Střelecký pokus Adama Kubíka ale skočil podobně, jako předchozí Procházkův pokus na druhé straně. Ve 37. minutě usedl na trestnou lavici, po faulu vysokou holí, Jan Hladonik a na svěřence Ladislava Čiháka tak čekala další početní výhoda. Jihočechům stačilo pouhých deset vteřin, než Lukáš Pech narýsoval z levého kruhu do brankoviště přesnou přihrávku na Jáchyma Kondelíka, který propasíroval kotouč za Frodlova záda a podruhé rozradostnil hostující barvy. Vysoký útočník Českých Budějovic navíc mohl o pár vteřin později přidat další branku. Bekhendové zakončení z úniku však Frodl dokázal vleže zastavit svým betonem.

Úvod třetí třetiny patřil jednoznačně Jihočechům a hned po čtyřiceti vteřinách pálil nebezpečně navrátilec Martin Beránek, jehož pokus mezi betony kryl Frodl včasně sevřenými betony. Tlak Českých Budějovice na karlovarskou branku postupně gradoval a ve 45. minutě se Motor dočkal třetí branky v podání Adama Kubíka. Energie však využila možnost trenérské výzvy a uspěla. Třetí brance hostů totiž předcházel nedovolený počin v podání Branta Harrise, který vysekl Frodlovi kotouč zpod jeho lapačky a gól tak nakonec nebyl uznán. Energie tedy byla nadále ve hře a jiskru naděje vytěžily Karlovy Vary ve 49. minutě v početní výhodě. V nepřehledné situaci se kotouč odrazil přímo na hůl Ikky Kangasniemiho, který využil volného prostoru a překonal Hrachovinu povedenou střelou. Jednobrankový rozdíl však dělil oba týmy pouze jednatřicet vteřin, než se opět prosadil Motor. Kotouč se po střele Martina Beránka odrazil od tyče do předbrankového prostoru, kde se nejrychleji zorientoval Brant Harris, který dorazil kotouč do karlovarské sítě. Čas pomalu plynul a necelé tři minuty před koncem se v další příležitosti objevil opět Jáchym Kondelík, který sice dokázal položit Frodla na led, ale nedokázal povedenou kličku dotáhnout do zdárného konce. V samotném závěru neměla již Energie co ztratit a domácí zkusili své štěstí v šesti hráčích v poli. Ani tento risk ale už nic na výsledku utkání nezměnil. České Budějovice tak porazily karlovarskou Energii i ve třetím utkání série a v nejkratším možném průběhu tak postupují do čtvrtfinále play off.

HC Energie KV - HC Banes Motor ČB 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. Kangasniemi – 3. Gulaš (Pech, Štencel), 37. Kondelík (Pech, Štencel), 50. Harris (M. Beránek). Rozhodčí: Hradil, Veselý – Kajínek, Gerát. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. Diváci:4746. Střely na branku: 29:30. Zblokované střely:16:13. Hity: 11:7. Vhazování: 26:29.

HC Energie KV: Frodl (Habal) – Mikyska, Bartejs, Huttula, Plutnar, McFadden, Stříteský, Dlapa, Rulík – Hladonik, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Kofroň, O. Procházka – Koffer, Kružík.

HC Banes Motor ČB: Hrachovina (Strmeň) – Gulaši, Hovorka, Doudera (A), Kachyňa, Pýcha, Štencel, Štich – F. Přikryl, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík – D. Simon, Pech (A), Valský – Toman, Koláček, Vopelka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Motor

Štítky energie, Motor České Budějovice, čtvrtfinále, Lukáš Pech, Jan Štencel, Jáchym Kondelík, Brant Harris, Ondřej Beránek, Milan Gulaš, Ondřej Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor udolal Energii i ve třetím utkání a míří do čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.