Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ani napodruhé to nevyšlo, Motor se vrací z Třince s nepořízenou

Hokejisté českobudějovického Motoru nedokázali ani ve druhém zápasu odčarovat kouzlo brankáře Marka Mazance. Třinecký fantom opět vynuloval Jihočechy, a tak domácím stačily trefy Marka Daňa a Davida Ciencaly ke druhému bodu v sérii. Čtvrtfinálová série se tak za stavu 0:2 v neprospěch svěřenců Ladislava Čiháka ve čtvrtek přesune do Budvar arény.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný, ani jeden z týmů nechtěl udělat jako první chybu. Přeci jen opticky aktivnější byli domácí, kteří si vypracovali první příležitost po necelých šesti minutách. Slovenská spolupráce v dresu Třince málem přinesla otevírací branku zápasu. Čacho získal puk na mantinelu, posunul na Hrehorčáka, který nabil do dobré pozice Draveckému. Zkušený útočník domácích ale pálil těsně vedle. O tři minuty později se Třinečtí dostali do rychlého přečíslení. Hudáček předložil kotouč do ideální pozice Ciencalovi, který však ke štěstí českobudějovického týmu hledal ještě zpět svého spoluhráče místo ohrožení hostující branky, což nebylo ideální řešení nabídnuté příležitosti. Na konci dvanácté minuty fauloval Daňo a Motor si zahrál první početní výhodu. Během ní si největší příležitost vypracovali Jihočeši zásluhou Milana Gulaše, jeho tvrdá dělovka však skončila na betonu Mazance. Úvodní trefy zápasu se diváci dočkali v devatenácté minutě. Oceláři přimáčkli Motor v jeho pásmu. Proti pokusu Hudáčka se Hrachovina stihl vyznamenat, na dorážku Marka Daňa už byl však krátký. Domácí nabuzeni první brankou mohli své skóre navýšit hned vzápětí. Po dalším náporu se dostal ke střele v ideální pozici Adámek, jenž však na českobudějovického strážce svatyně nevyzrál. Nejvýraznější šance hostů přišla ještě v samotném závěru třetiny. Po závaru se dostal Jáchym Kondelík ke kotouči, ale nezvládl ho zasunout za třineckého brankáře, a tak si domácí odnášeli do kabin jednogólové vedení.

Druhá část byla z pohledu šancí pro diváky atraktivnější. Hned po minutě a deseti sekundách ujeli domácí do přečíslení tři na dva, střelu nakonec vyprodukoval Helewka, ale kanadský legionář v domácím dresu pálil nepřesně. Motoráci se dlouho nemohli dostat do vážnějších pozic, to se změnilo ve druhé polovině třetiny. Ve 32. minutě Pech našel volného Simona, jehož střelu ze slotu Mazanec vyrazil a následně nepřesně pálil i Gulaši. O minutu později poté Jihočeši hezky zakombinovali, z čehož mohl těžit Koláček, jeho pokus z pravé strany třinecký brankář ale opět zneškodnil. Své šance Motor nezužitkoval, a tak přišel trest na domácí straně. Vyražený kotouč si před Hrachovinou rychle našel David Ciencala a dokázal dostat puk do sítě. Svěřenci Ladislava Čiháka rozhodně nesložili zbraně, jejich zvýšená aktivita v útočném pásmu ve druhé třetině byla zjevná. Necelé dvě minuty před druhou sirénou našel křižnou přihrávkou Koláček najíždějícího Douderu. Rána bývalého zadáka Třince měla gólové parametry, opět se však vyznamenal Mazanec v domácí kleci. To ještě nebylo od hostů z hlediska příležitostí vše ve druhé části. Aktivní poslední střídání vygradovalo v rány Kondelíka a následně i Přikryla, ani tyto pokusy ale neodčarovaly kouzlo třineckého brankáře.

Motoráci byli střelecky aktivnější než soupeř, ale když se Třinečtí dostali v obou prvních duelech série k zakončení, tak z toho bylo vždy nebezpečí. Po špatné rozehrávce Štencela zakončoval Daňo, ale třetí branku přidat nedokázal. Ve 45. minutě se hezky u mantinelu uvolnil Vrána, který následně našel na levém kruhu Helewku, ten však pálil v dobré pozici pouze do náručí Hrachoviny. Ještě v té samé minutě přišlo i další ohrožení Mazance. Pech předložil kotouč na hůl Simona, ten v ideální pozici nedokázal najít mezírku v postavení brankáře domácích. Čas se Motoru rychle krátil a urputná obrana čtyřnásobného obhájce titulu toho českobudějovickému celku dále moc nedovolovala. Řada zblokovaných střel zdobila hru domácích. Pokud se svěřenci Ladislava Čiháka přeci jen dostali k přímému ohrožení třinecké branky, tak jejich pokusy končily na bezchybném Mazancovi. Motoráci ještě zkusili necelé čtyři minuty před koncem hru v šesti, dokonce si vynutili i přesilovou hru po faulu Smitha. Hosté si vypracovali velký tlak a řadu střeleckých příležitostí. Obrana Třince ale dokázala odolat, a tak po závěrečné siréně v třinecké Werk aréně zavládla radost na tribunách. Motor ani ve druhém zápase se nedokázal střelecky prosadit a do Českých Budějovic se tak série stěhuje za stavu 2:0 ve prospěch třineckých Ocelářů.

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. Daňo (L. Hudáček, Kundrátek), 36. Cienciala (Daňo, L. Hudáček). Rozhodčí: A. Jeřábek, Mejzlík – D. Hynek, D. Klouček. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. Diváci: 5400 (Vyprodáno). Střely na branku: 25:35.

Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mar. Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička (A), Nestrašil, Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, Vrána (C), M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Gulaši, Kachyňa, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Štich – M. Beránek, Harris, F. Přikryl – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – Kubík, Pech (A), D. Simon – Valský, Vopelka, Koláček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Třinec, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani napodruhé to nevyšlo, Motor se vrací z Třince s nepořízenou  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.