Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Věřím, že to fanouškům budeme vracet, říká střelec vítězného gólu Martin Beránek

Motor do nové sezóny extraligy vstoupil skvěle. V domácí premiéře porazil 3:0 Karlovy Vary. Utkání zhodnotil hráč zápasu Martin Beránek, který otevřel skóre středečního duelu. Hovořil o své gólové situaci, spolupráci v útoku s Nickem Olesenem a Lukášem Pechem nebo o tom, jak už netrpělivě vyhlížel fanoušky.

Máte za sebou první zápas v nové sezóně, zvítězili jste 3:0, získal jste cenu pro hráče utkání. Jak zápas hodnotíte?
Jsem moc spokojený s dnešním zápasem, samozřejmě to mohlo být lepší. To může být vždycky. Hlavně jsem rád, že jsem si připsal svůj první gól v sezóně, to je to nejtěžší z té individuální stránky. Jsem strašně rád za vítězství a i za to, že to bylo s čistým kontem. Kloudy (Milan Klouček) totiž chytal fantasticky. Že jsem byl vyhlášen hráčem zápasu, to je skvělé a potěší to, ale je to bonus.

Co bylo hlavním bodem vaší taktické přípravy? Mohl to být soupeřův rychlý hokej? Což zmiňoval i trenér Ladislav Čihák...
Ano, na to jsme se snažili připravit. Trénovali jsme na to, že budou bruslit a že budou svižní. Já si myslím, že jsme si to srovnali a výsledek hovoří za vše.

Ze začátku utkání jste byli lepším týmem vy, poté Vary. Postupem času se misky vah srovnaly. S čím jste šli do druhé třetiny?
S tím, že musíme rychleji otáčet hru, dávat to rychle od hokejky a z pásma. Občas tam totiž byly zbytečné závary v našem pásmu a chtělo to hrát jednodušeji.

Motor v prvním zápase sezony vítězí nad Karlovými Vary

Motor v prvním zápase extraligové sezony porazil po dobrém kolektivním výkonu Karlovy Vary. Když po, pro diváky nezáživné první třetině, a dobrém výkonu ve třetině druhé. Dokázal pečetit výhru, brankou do odkryté klece Jan Ordoš ve třetině třetí....

Sám jste otevřel skóre klání. Dokázal byste tu situaci popsat?
Vyskočili jsme ze střídačky, hned jsme se zapojili do útoku. Doudy (Milan Doudera) to dával na Pecháčka (Lukáše Pecha), on to nějak nezpracoval. K puku jsem se tedy dostal já. S Nickem Olesenem jsme jeli dva na nikoho, vzal jsem to na sebe a spadlo to tam.

Následně jste využili přesilovou hru a vedli jste 2:0. Dodalo vám to potřebné sebevědomí a klid do dalšího průběhu utkání?
Určitě, hlavně ten klid. Vést o dva góly bylo samozřejmě lepší, na druhou stranu je to taky dost zrádné. Což jsme si říkali o přestávce před třetí třetinou. Snažili jsme se tedy stavět hlavně na pevné defenzivě a povedlo se nám to.

V útoku jste nastoupil s Nickem Olesenem a Lukášem Pechem. Jak hodnotíte tuto spolupráci?
Jenom pozitivně. Lukáš Pech je velezkušený hráč. Nick Olesen je moc šikovný hráč. Takže si myslím, že jsme si sedli a doufám, že to budeme potvrzovat i v dalších zápasech.

Na včerejším utkání si našlo cestu 6095 diváků. Vyhlíželi jste netrpělivě jejich podporu?
Samozřejmě. Jsem rád za to, že sem chodí tolik lidí a moc si toho vážím. Strašně jsem se těšil, že nás dnes opět celý zápas poženou kupředu. Věřím, že to takhle bude celou sezónu, že je nezklameme a budeme jim to vracet.

Na čem byste chtěli zapracovat do dalších zápasů?
Na tom, abychom občas ten hokej zjednodušili a ulevili si. V obranném pásmu je to občas složité a vznikne z toho chaos.

V pátek vás čeká zápas na ledě Třince. Co očekáváte od utkání?
Hrozně těžký soupeř a ještě k tomu ta cesta tam. Naštěstí ale jedeme den předem, takže to je super. Musíme do utkání hlavně dobře vstoupit. Oni jsou favorité, jsou to mistři. Ale myslím si, že s nimi určitě můžeme odehrát vyrovnanou bitvu jako v play-Off.

Ohodnoť článek

Štítky hokej, motor, HC Motor, karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věřím, že to fanouškům budeme vracet, říká střelec vítězného gólu Martin Beránek  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.