Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Nepovedená třetí třetina vzala Motoru šanci na body

Po prvních dvou vyrovnaných třetinách přišel fatální zkrat Jihočechů ve třetině třetí, a tak Motor vyšel podruhé za sebou v Budvar areně bodově naprázdno. Českobudějovičtí ale nemusí dlouho smutnit, sérii tří proher v řadě můžou zlomit již v úterý v Litvínově. O dva dny později doma přivítají motoráci vítkovickou Rideru.

Motoru chyběl v šestém kole Extraligy stále se ze zranění léčící Brant Harris. Jinak měl Ladislav Čihák k dispozici kompletní kádr, a tak došlo pouze k proházení útočných formací 

Zápas začal pro Motor výborně. Hned ve třetí minutě se nechal vyloučit hostující Dvořáček a Jihočeši přesilovku po čtyřiceti sekundách využili. Pýcha podržel puk na modré čáře, odkud ho poslal za branku Olesenovi, který oslovil skvělou přihrávkou před brankou stojícího Ondřeje Kovařčíka a ten kotouč nadvakrát dostal do sítě – 1:0 pro domácí. Hned za minutu se ale musel činit Klouček na druhé straně, když Doležalovu střelu vytáhl skvěle hřbetem své lapačky. Motor si pak vybojoval další dvě přesilovky, ve kterých ale nebyl nebezpečný, a tak byl stav i v polovině první třetiny 1:0 pro domácí. V čase 13:09 šel na trestnou lavici pro změnu domácí Tomáš Cibulka. První mladoboleslavská přesilovková formace ukázala rychlou hru, kterou ohrozila i Kloučka. Nebezpečná byla hlavně střela Lakatoše, kterou ale Klouček dokázal zlikvidovat. Ke konci třetiny Středočeši uzamkli Motor v jeho obranném pásmu. Žádnou šanci ale neproměnili, a tak mohl na druhé straně ujet Reilly s Olesenem. Obránci Motoru však puk v poslední chvíli sjel z hole, a tak ani on nezaznamenal druhou branku zápasu. Stav po první třetině tedy určovala branka Kovařčíka ze čtvrté minuty, Motor o první pauze vedl 1:0. 

Druhá perioda začala lépe pro hosty, šance si vytvořili Čajka nebo obránce Čech. Zajímavý byl i tečovaný pokus Jánošíka. Všechny tyto pokusy ale pokryl skvěle chytající Klouček. Na druhé straně se blýsklo duo Kašlík – Koláček, střela druhého jmenovaného ale těsně minula levou tyč Furchovy branky, stav tedy zůstával 1:0 pro Motor. Když otěže zápasu přebírali opět Středočeši na druhé straně, zkazil rozehrávku na modré čáře jeden z mladoboleslavských obránců. Puk se dostal na hůl Milana Gulaše, který se evidentně řídil příslovím: Darovanému koni na zuby nehleď. Samostatný únik totiž zakončil přesně nad Furchovu lapačku – 2:0 pro Motor. Motor druhá branka psychicky posílila a začal si vytvářet další šance, za zmínku stojí například střela Valského ze strany, tu i všechny další šance ale pochytal Furch, a tak byl stav i pět minut před koncem druhé třetiny 2:0 pro domácí. V poslední pětiminutovce jsme viděli po jedné šanci na obou stranách. Za Motor ji ale spálil Kašlík a po něm hned na druhé straně za hosty Fořt. A tak byl stav po čtyřiceti minutách 2:0 pro Motor. 

Třetí třetina byla pro Motor jako noční můra. Začátek ale nic podobného nenaznačoval, Motor si hned na jejím začátku zahrál přesilovku kvůli špatnému střídání Středočechů. Zajímavě v ní střílel Olesen, ten ale nenavýšil vedení Jihočechů. Poté se začalo hrát spíše před Kloučkovou brankou, budějovický brankář zlikvidoval několik pokusů, ale stále držel čisté konto. O to ale přišel v čase 51:27, kdy střílel z hranice kruhu Lakatoš, svou střelou trefil před brankou stojícího Petra Čajku, od kterého se puk odrazil do sítě Kloučka. Čajka led opustil za pomoci spoluhráčů, a tak neměl na slavení kontaktní branky ani pomyšlení. O 29 sekund později ztichla Budvar arena podruhé a to, když Závorovu střelu do sítě doklepl z úhlu Aleksi Rekonen – srovnáno 2:2. Motor si vzal po této brance oddechový čas. Na pár minut se Jihočechům začalo dařit lépe, zajímavě střílel Olesen, ale jeho střela Motoru vedení nevrátila. A tak přišel protiútok na druhé straně, ze kterého dostal do vedení tým ze středu Čech Jan Závora po přiklepnutí od Lakatoše. Ve zbytku třetiny se Motor snažil vyrovnat, zkoušel i hru v šesti, ale když se nechal za vysokou hůl sedmnáct sekund před koncem periody vyloučit domácí kapitán Gulaš, bylo o osudu utkání rozhodnuto. Motor padl doma podruhé za sebou tentokrát 2:3 s Mladou Boleslaví. Jihočeši si můžou spravit náladu 1.října v Litvínově, o dva dny později přivítají na domácím ledě Vítkovice.

"Měli jsme pasáže dobré, měli jsme pasáže horší. Pomohli jsme si přesilovou hrou, zápas jsme dobře rozjeli. Vedli jsme jedna nula, poté dva nula. Snažili jsme se, aby nám soupeř nechodil do brejků. Bohužel ta třetí třetina, nešťastné góly, pramenilo to z toho, že jsme se v té třetí třetině měli lépe postarat o kotouč v útočném pásmu a tolik nepanikařit v obranném pásmu, když se tam soupeř dostal. Bohužel, stalo se a podíváme se na to a připravíme se na další utkání," říká Ladislav Čihák.

Banes Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav
2:3 (1:0, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 4. Kovařčík (Kondelík, Olesen), 29. Gulaš – 52. Čajka (Lakatoš, Pyrochta), 53. Rekonen (Závora, Junttila), 56. Závora (Lakatoš) Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Svoboda, Klouček Vyloučení: 2:4 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 5880 Střely na branku: 21:26 Průběh utkání: 2:0, 2:3

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor České Budějovice

Štítky hokej, Extraliga, HC Motor České Budějovice, sport, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nepovedená třetí třetina vzala Motoru šanci na body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.