Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Chci makat, říká po svém prvním zápase v dresu Motoru Tomáš Zohorna

Odehrál vůbec první zápas v dresu Motoru. Hned v první třetině si připsal druhou asistenci na brance, kterou Ondřej Kovařčík otevíral skóre zápasu. V rozhovoru Tomáš Zohorna kromě spolupráce s Kovařčíkem a domácím kapitánem Gulašem zmiňuje i to, jak moc bylo důležité, že si tým po rychlém snížení Třince i nadále věřil.

Tomáši, odehrál jste svůj první zápas v dresu Motoru, jaké jsou z něj dojmy?
Jsou určitě skvělé. Dnes jsme odehráli skvělý zápas, ve kterém tým makal. Kluci mi to udělali lehčí a pomohli mi. Jsem moc rád, že jsme první zápas vyhráli. Co jsem slyšel, tak kluci už hráli skvělý zápas ve Varech, tak hlavně ať to pokračuje i nadále.

Vy jste si přispal asistenci hned u první branky. Jak moc vás to může povzbudit?
Psychicky určitě hodně. Z mé strany to bylo ze začátku trochu nervózní, jelikož jsem přijel předevčírem a bylo toho opravdu hodně. O to víc jsem rád a o to lepší start to je, když se vyhraje.

S Milanem Gulašem a Ondřejem Kovařčíkem se vám tedy spolupracuje dobře?
To jsme viděli právě při tom prvním gólu, kde jsme to s Gulim (Milan Gulaš) krásně nahráli Kovymu (Ondřej Kovařčík). Krom první branky tam byly i jiné šance. Zatím jsem moc spokojený.

Dnes jste hrál první formaci. S herním vytížením jste tedy spokojen?
Samozřejmě. Je to super a jsem za něj moc rád, ale musím to vracet. Chci makat, protože vím, že je to oboustranné. Dnes všichni makali do poslední minuty a nebyli tam žádné chyby. Už jsem kluky pochválil, že za stavu 2:0, kdy jsme dostali gól na 2:1 sebevědomí týmu nespadlo. To bylo podle mě klíčové.

S kým jste se před příchodem do Motoru znal nejvíce?
Řekl bych, že s Milanem Kloučkem. Byli jsme spolu nějakou dobu v Pardubicích. Dále jsem znal Milana Gulaše z reprezentace. Proti spoustě kluků jsem hrál jako soupeř. Bráchové hráli s Janem Štencelem v Brně, takže s ním jsem se taky trochu znal.

V Pardubicích jste byl zvyklý na poměrně bohatou návštěvu na tribunách. V Budějovicích to bývá podobné. Jak jste si dnes užil kulisu již z pohledu hráče Motoru?
V Budějovicích jsou skvělí fanoušci. Vždycky se tady dobře fandilo. Lidé tady na hokej chodí, což je super. I dnes jsem se na to těšil. Skvělá byla i děkovačka po konci zápasu. Těším se i na úterý.

Máte nějaký vztah k jižním Čechám? Jak moc je znáte?
Znám je docela dost. S Chabarovskem jsme tu mívali soustředění. Zároveň tu mám kondičního trenéra. Budějovice jsou krásné, stejně jako jejich okolí. Jsem z toho nadšen a těším se, až to tu poznám ještě víc.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, extraliga, Tomáš Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chci makat, říká po svém prvním zápase v dresu Motoru Tomáš Zohorna  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.