Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

S Kadaní se motoráci nadřeli, tři body ale zůstaly v Budvar Aréně

Cennou výhru si v šestém kole WSM Ligy připsali českobudějovičtí hokejisté. ČEZ Motoru tentokrát přijela vzdorovat rezerva extraligového Chomutova z Kadaně, která potvrdila svou pověst nepříjemného soupeře a vzdorovala Jihočechům až do závěrečných sekund. Těsné vedení však Budějčáci uhájili a potvrdili vedoucí postavení v druhé nejvyšší soutěži.

Úvodní dvacetiminutovka domácím hráčům nevyšla podle představ. I když se jim herně nedařilo a na ledě byli více vidět Kadaňští, kteří si vypracovali před Bláhou hned několik nebezpečných šancí, paradoxně to byli Jihočeši, kdo vstřelil vedoucí branku utkání. O tu se postaral v čase 12:42 Martin Heřman, jenž ve skrumáži při přesilové hře tečoval přízemní střelu Nouzy z pravého kruhu.

Začátek prostřední části hry se musel všem fanouškům líbit. Stav se měnil hned čtyřikrát, na každé straně padlo po dvou gólech. Své vedení navýšili motoráci ve vlastním oslabení, když rezerva Chomutova špatně rozehrála, kotouč zachytil na modré čáře Heřman, vypálil na Hanuljaka a dráhu puku těsně před ním změnil Tomáš Nouza - 2:0.

Z dvojnásobného náskoku se svěřenci trenéra Rosola neradovali dlouho. Ještě v kadaňské početní výhodě rozvlnil síťku za Bláhou od modré střílející Jakub Trefný. Jenže za necelé dvě minuty přidal Motor další smrtící úder. Po ose Heřman - Nouza se do šance dostal kapitán Josef Straka, jenž bekhendovým blafákem těsně před brankovištěm zvýšil na 3:1.

Bez šance nebyla ani Kadaň, krátce nato málem opět snížil Hlava, proti Bláhovi však nebyl úspěšný. Zato Martin Šťovíček přesnou ranou mimo dosah budějckého gólmana se ve 26. minutě na listinu střelců přece jen zapsal.

Následovalo několik spíše nezáživných minut, často se přerušovalo a na ledě se toho příliš neudálo. Pasáž bez gólů zčeřila ve 36. minutě bomba Muchy, která podle domácích skončila v brance. Bohužel rozhodčí si myslel opak, a tak po dvou třetinách platil stav 3:2.

Poslední třetina slibovala drama. Po nemastném neslaném průběhu se ho ale téměř pět tisícovek diváků dočkalo až v samém závěru, kdy se hosté dostali do tlaku umocněného vyloučením Bohunického. Jihočeši naštěstí odolali a vybojovali cenné tři body, díky nimž se udrželi na čele prvoligové tabulky.

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): „Od Kadaně jsme očekávali přesně to, co předvedla, tedy agresivní styl, hodně bruslení a hru do těla. Její výsledky budily respekt, a tak jsme šli do duelu nabuzení a koncentrovaní. Byl to náš nejtěžší soupeř v této sezoně, takže jsem za tři body moc rád.“

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Prohra o gól je vždycky buď hloupá, nebo nešťastná. Snažíme se prát o body úplně všude, hokej máme založený na pohybu, hrajeme aktivně a důrazně. Je škoda, že když se nám povedlo ubránit tým, který se drží velmi špatně na uzdě, tak jsme si dáme tři góly prakticky sami podceněním jednoduchých situací. Nemůžeme si dovolit být nepozorní proti takovému mužstvu, jako jsou České Budějovice.“

Již tuto sobotu zajíždí motoráci do Šumperka, na státní svátek - v pondělí 28. září od 17:30 - budou hrát doma s Třebíčí.

ČEZ Motor České Budějovice - SK Kadaň 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Heřman (Nouza, Suchánek), 22. Nouza (Heřman), 25. Straka (Nouza, Heřman) - 23. Trefný (Černý), 26. Šťovíček (Chrpa). Rozhodčí: Bejček - Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4791.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Mucha, Zíb, Suchánek, Bohunický, Žovinec, Kříž - Žálčík, Pajič, Rob - Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Škoda, Švihálek - Guman, Prokeš, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

SK Kadaň: Hanuljak (Ta. Dvořák) - Mrázek, Szathmáry, Charousek, Tejnor, Trefný, Černý, Rohan, To. Dvořák - Kůs, Račuk, Koblasa - Hlava, Hejcman, Chrpa - Wágner, Šťovíček, Veselý - Müller, Vrána, Vaněk. Trenér Jaroslav Beck.

Štítky Sportovní klub Kadaň, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Martin Heřman, Tomáš Nouza, Piráti Chomutov, ČEZ, Josef Straka, Petr Rosol, Jakub Trefný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S Kadaní se motoráci nadřeli, tři body ale zůstaly v Budvar Aréně  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.