Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ani heroický výkon nepřinesl David Servisu titul v krajské lize

Do kvalifikace o druhou ligu se podívá Tábor. V rozhodujícím třetím utkání finálové série Krajské hokejové ligy porazil na domácím ledě David Servis 7:5.

Drama do samotného závěru se šťastnějším koncem pro domácí. Hosté z Budějc až do třetí třetiny v utkání vedli, ale Táborští s notnou podporou publika svého soupeře nakonec zlomili.

Hosté nastoupili i se zdravotně indisponovaným Štrbou, který se ale po druhé přestávce na led nevrátil a jeho absence byla hodně citelná.

Oba týmy předvedly, dalo by se říci, druholigový výkon. Do tohoto rámce ale nezapadli sudí, kteří vývoj utkání hlavně ve třetí třetině hodně ovlivnili. Proti hostům nařídili už předtím tři (!) trestná střílení, ale vysokou hůl, po které se k zemi sesunul zraněný Rob, ani jeden ze čtveřice arbitrů z Prahy neviděl...

Kdo po utkání v Budvar aréně (2:5) čekal, že to bude v Táboře pouze jednostranná záležitost, ten se šeredně mýlil. Hosté nastoupili do utkání zcela zkoncentrovaní. Na rozdíl od domácích. A jak se zdálo, ani brankář Zpěvák neměl svůj den.

David Servis rychle vedl ve 3. minutě a dokonce hned o dvě branky. Z nenápadné akce se nejprve trefil z úhlu Říha, za třicet dva vteřin polonahození-polostřela Chaloupky od modré prošla až za Zpěvákova záda a bylo to rázem 0:2. Kotel táborských fanoušků začal pískat...

Domácí mohl dostat do utkání Novák, který se dostal až před Kučeru, ale vystřelil vedle. V 7. minutě jel sám Matušík, byl faulován a jel trestné střílení, ale jeho slabé zakončení nemohlo budějckého brankáře překvapit. Šanci na reparát dostal stejný hráč za necelé tři minuty, kdy jel znovu sám, opět byl faulován a další šancí z trestného střílení už nepohrdl – 1:2.

Jenže to nebylo v první třetině zdaleka všechno. Domácí ve 13. minutě otáleli s rozehrávkou, Daniel Mikeš jim sebral puk, poslal ho na kapitána Mizeru a bylo to 1:3. A Táborští ještě snížili. V 17. minutě po akci dva na dva vystřelil Mařík a Kučera si s jeho střelou neporadil – 2:3.

Čtyři minuty po přestávce zaúřadovala první budějcká pětka, zatlačila domácí do těžké defenzivy, Suchánek zpoza branky našel Štrbu a bylo to 2:4. V polovině utkání se stav změnil na 3:4, když hráli domácí přesilovku, budějcká čtveřice byla na ledě minutu a dvacet vteřin, čehož využil chytře Matušík a velmi pohledným gólem snížil.

Za minutu se jelo třetí (!) trestné střílení proti hostům, když byl faulován ve vyložené šanci Heřmánek, ale upravil jen poměr souboje táborských střelců a Kučery ve prospěch budějckého brankáře. Pak měli hosté příležitost dlouhé přesilovky o dva muže, devět vteřin před jejím koncem vystřelil Chaloupka, puk se odrazil od zadního mantinelu k Robovi, který ho pohotově trefil do odkryté branky – 3:5.

Stejnou příležitost dostali po faulech budějckých hráčů v 36. minutě i domácí a využili ji rychleji. Za dvacet čtyři vteřin prostřelil od modré všechno před sebou Trieb – 4:5. Táborští pokračovali v přesilovce pět na tři, protože odložený trest měl ještě Chaloupka, ale pak už budějckou obranu nepřekonali.

David Servis vstoupil do závěrečné části nešťastně, hrál přesilovku, ale v ní se mu nedařilo a naopak inkasoval od Hájka – 5:5. Utkání se lámalo ve svém vývoji. Ve 47. minutě rozehrávali hosté puk, Rob byl zraněn v obličeji hokejkou soupeře, ale sudí vůbec nereagovali, na ležícího hráče se nešli ani podívat...

Emoce bouřily na obou stranách. Více než dvě tisícovky diváků hnaly domácí za vedoucí brankou, ta padla pět minut před koncem v přesilovce a byla vítězná, trefil se opět Hájek. Konečnou podobu skóre dal osmatřicet vteřin před závěrečnou sirénou při power play Ježek – 7:5.

HC Tábor – HC David Servis České Budějovice 7:5 (2:3, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Matušík (TS), 17. Mařík, 30. Matušík (Hájek), 37. Trieb (Matušík), 45. Hájek (Hubáček), 55. Hájek (Mařík, Škulina), 60. Ježek (Ošmyk) – 3. Říha (Lonsmín), 3. Chaloupka (Rob, Suchánek), 14. Mizera (Dalibor Mikeš), 24. Štrba (Suchánek, Rob), 33. Rob (Chaloupka). Rozhodčí: Würtherle, Lacina – Beneš, Štofa.Vyloučení: 9:9, z toho TS 0:3. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2100.

Štítky Tábor, trestné střílení, Štrba, Budvar aréna, České Budějovice, HC Tábor, HC David Servis České Budějovice, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani heroický výkon nepřinesl David Servisu titul v krajské lize  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.