Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Budějcký Motor rozjeté Benátky pouze přibrzdil

Tři utkání trvající vítězná série českobudějovických hokejistů v 1. lize dnes skončila. Že to mužstvo Benátek nad Jizerou, notně posílené o několik hráčů extraligových Bílých Tygrů z Liberce, myslí s účastí v play off vážně, dokázali hosté i v Budvar Aréně, kde vyhráli po nájezdech 1:2.

Stejně jako v předchozích utkáních se Motoru vyplatila počáteční aktivita a už ve 3. minutě šel do rychlého vedení díky důrazu Davida Kuchejdy, který se prosadil před extraligovým gólmanem hájícím benátskou svatyni Markem Schwarzem.

Na konci 7. minuty hosté vyrovnali. Ulrych vystřelil od modré a Josef Skořepa puk tečoval za bezmocného Kůdelu. Farmu Liberce vstřelená branka při přesilovce nabudila a v dalších minutách hru ovládla.

Jihočeši, kterým se nedařil přechod do útočné fáze, nebezpečnému náporu odolali a sami měli v závěrečných momentech úvodní dvacetiminutovky několik slibných brankových příležitostí. Do kabin se ale odcházelo za stavu 1:1.

V prostřední části hry necelé čtyři tisícovky diváků gól neviděly. Více šancí si také díky třem přesilovkám vypracovali hosté, největší domácí možnost skórovat měl několik sekund před sirénou Rob. Ten se ocitl před Schwarzem úplně sám, benátský gólman ale jeho pokus zneškodnil.

Třetí třetina nápadně připomínala předchozí dvacetiminutovku. Dopředu se častěji tlačili domácí hráči, nebezpečnější naopak byly především zásluhou velké šance Plodka Benátky.

Jelikož žádná branka nepadla ani při početní výhodě pěti hostů proti třem mužům v dresu Motoru, po dlouhé době Budvar Aréna viděla prodloužení.

Domácí si zkomplikovali závěr bonusové pětiminutovky vyloučením za šest hráčů v poli a v poslední sekundě mohli inkasovat z hole osamoceného Krejčíka. Skvělý Kůdela ale jeho pokus zlikvidoval. Na řadu tak musely přijít samostatné nájezdy.

Ty po úvodní trefě Pabišky a vyrovnání Pšurného dospěly až do sedmé série, ve které zaváhání Kuchejdy proti sebejistému Schwarzovi potrestal Daniel Špaček a Benátky nad Jizerou si tak z jihu Čech odvezly dva body za výhru 1:2.

„Utkání jsme začali dobře. Proti týmu, který má v posledních šesti utkáních úspěšnost využití přesilovek kolem 45 procent, jsme ale hned v prvním našem oslabení inkasovali. Zkomplikovali jsme si zápas tím, že jsme byli hodně a naivně vylučováni. Klíčoví hráči pak byli přetíženi. Můžeme být rádi, že se nám povedlo utkání dohrát za vyrovnaného stavu. A penalty? Musíme při nich dát víc gólů, jedna proměněná ze sedmi je málo,“ uvedl k utkání asistent budějckého trenéra Radek Bělohlav.

„V poslední době se nám sice dařilo, ale věděli jsme, že jedeme na půdu těžkého soupeře. Výsledky Motoru šly v poslední době rapidně nahoru, hrála také jiná sestava, než v předchozích vzájemných duelech. Myslím, že tady začíná pracovat kvalitní tým. Jsme rádi, že jsme po dramatickém boji uhráli dva body,“ měl radost z vítězství trenér Benátek Vladimír Čermák.

První hokejová liga spěchá do finiše základní části a na týmy čeká posledních pět zápasů. Příští mač je na programu už ve středu, kdy Motor zajíždí na led beznadějně posledního Mostu. Další vystoupení na vlastním kluzišti čeká svěřence Petra Rosola v sobotu od 17 hodin proti Ústí nad Labem.

ČEZ Motor ČB - HC Benátky n. Jizerou 1:2sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kuchejda (Ondřej) - 7. Skořepa (Ulrych), rozhodující nájezd Špaček. Rozhodčí: Jílek, Schmejkal - Gerat, Hynek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Diváci: 3710.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Pavlíček, Novák, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř - Kotalík, Pajič, Boháč - Melka, Rob, Pšurný - Kuchejda, Šachl, Ondřej - Vaniš, Šperger, Ferebauer - Přibyl. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Trenčan) - Říha, Ulrych, Kajínek, Jánošík, Niko, Pabiška, Beránek - Kica, Plodek, Dlouhý - Klimt, Skořepa, Vařecha - Krejčík, Skalický, Špaček - Mikyska, Maďar. Trenér Vladimír Čermák.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 47. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Jihlava, 4. Havlíčkův Brod, 5. Třebíč, 6. Litoměřice, 7. Havířov, 8. Benátky nad Jizerou, 9. Šumperk, 10. Ústí nad Labem, 11. Kadaň, 12. ČEZ Motor, 13. Beroun, 14. Most.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga, 47. kolo, Benátky, Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Marek Schwarz, Josef Skořepa, ČEZ, HC Slovan Ústí nad Labem, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Motor rozjeté Benátky pouze přibrzdil  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.