Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chemici zastínili budějcké hvězdy ze zámoří

Hokejisté Českých Budějovic si na své konto připsali další porážku. Mountfield podlehl v domácím duelu o šest bodů, který se hrál netradičně ve středu večer, Chemikům z Litvínova 0:3.

Domácí se museli obejít bez nově zraněných Rudolfa Červeného a Andrew Ference, naopak poprvé v jejich dresu naskočily na led posily z NHL - útočníci Martin Hanzal a Milan Michálek.

To, co bylo k vidění v první třetině televizního zápasu 16. kola Tipsport extraligy na ledě Budvar Arény, rozhodně přítomné fanoušky ze sedadel nezvedalo. Kvalita i tempo hry odpovídaly postavení obou týmů v  tabulce a ani jeden z brankářů nemusel řešit nijak zvlášť nebezpečné pokusy.

Domácí hokejisté sice hráli dvě přesilovky, žádný soustavnější tlak si však nevytvořili. Litvínovský gólman Francouz musel, stejně jako na druhé straně Kantor, zasahovat jen při sporadických střelách. Nadějně vypadala rána Frühaufa v poslední minutě první periody, slovenský zadák ale přestřelil.

Po přestávce se na hřišti konečně začalo konečně něco dít. Domácí hráči se na Chemiky vrhli a hned v úvodu druhé části hry se usadili v jejich obranném pásmu. Několik nebezpečných závarů před Francouzem ale bohužel gólem neskončilo.

V dalších minutách měl Mountfield i nadále více ze hry a ve 29. minutě dostal po vyloučení Trávníčka a Hübla výhodu dvojnásobné přesilové hry. Z gólu se ale paradoxně radovali hosté. Tři stateční vojáci v poli nejenže přečkali tlak Jihočechů, ale hned po návratu jejich kapitána na led ho poslali do samostatného úniku.

Zakončení Trávníčka sice nebylo úspěšné, zákrok Hanzala ale sudí posoudil jako faul a nařídil trestné střílení. K němu se postavil sám Michal Trávníček a stejnou fintou, kterou vyzkoušel při předchozím nájezdu v oslabení, tentokrát Kantora překonal - 0:1.

Zápas se přehoupnul do své druhé poloviny a převaha domácích hokejistů pokračovala. Co jim to ale bylo platné, když litvínovskou branku ostřelovali marně. Velkou šanci měl ve 37. minutě Květoň, strážce hostující svatyně se ale stihnul včas přesunout na své místo a útočník Motoru trefil jeho hruď.

Na zvrat skóre měli Jihočeši ještě dvacet minut, bohužel k němu ale nedošlo. Ve 47. minutě se ve středu hřiště puk odrazil k Lukešovi, obránci domácích Prokopovi podjely nohy a litvínovský forvard se tak řítil sám tváří v tvář Kantorovi. Brankář Motoru naštěstí byl úspěšnější a střelu mířící do branky betonem vykopl.

Nedlouho před koncem vyrazili Litvínovští do rychlého brejku, Hanzl skvělou přihrávkou při akci dva na jednoho vybídl ke skórování Michala Trávníčka, kapitán Severočechů touto možností nepohrdnul a zaznamenal svoji druhou branku v utkání - 0:2.

Poslední téměř tři minuty hráli domácí bez brankáře, po nedovoleném bránění Trávníčka, který poslal k zemi Aleše Kotalíka, navíc měli výhodu dvou hráčů v poli. Osmatřicet vteřin před koncem však skóre zpečetil exbudějcký Viktor Hübl, když na vlastní modré vybojoval puk a dovezl ho až za brankovou čáru Motoru.

Na světelné kostce po šedesáti minutách svítil stav 0:3 a diváci budějcké hokejisty vypískali...

„Mohl bych pustit kazetu, kterou už jsme hodněkrát slyšeli, ale samotného mě to přestává bavit. Marodka, přesilovky, vývoj zápasu... Hlavní problém je ten, že sami hráči musí převzít zodpovědnost za svou hru a tím pádem i za výkon celého mančaftu. Tohle nám prostě chybí,“ zhodnotil ve stručnosti zápas proti Vervě Litvínov trenér domácích hokejistů Peter Draisaitl.

V pátek zajíždí průběžně dvanáctý HC Mountfield pod Ještěd, kde se od půl sedmé večer utká s domácími Bílými Tygry. Liberečtí aktuálně ztrácí na Jihočechy jeden jediný bod.

HC Mountfield - HC Verva Litvínov 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Trávníček (TS), 56. Trávníček (Hanzl, Martynek), 60. Hübl. Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:6. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 3936.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf, Prokop - Michálek, Hanzal, Květoň, Kotalík, Kohn, Šimánek, Dej, Knotek, Podlešák, Rousek, Mertl, Suja. Trenér Peter Draisaitl.

HC Verva Litvínov: Francouz - Zeman, Černý, Stříteský, Holub, Kubát, Posmyk, Gula, Brejčák - Trávníček, Ručinský, Lukeš, Černý Jakub, Pisařík, Hübl, Martynek, Kubinčák, Jurčík, Frolík, Hanzl, Baláž. Trenér Vladimír Jeřábek.

Štítky hokej, HC Mountfield, Litvínov, extraliga, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, hokejista, Michal Trávníček, HC Verva Litvínov, Viktor Hübl, Martin Hanzal, Milan Michálek, National Hockey League, Aleš Kotalík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chemici zastínili budějcké hvězdy ze zámoří  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.