Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dukla pukla, Motor slaví. Budějčáci vezou z Jihlavy dva body

Nesmírně cennou výhru vezou z Jihlavy hokejisté Motoru. Jihočechům vyšla odveta za nepovedenou premiéru v nové sezoně 1. ligy a svého rivala z Vysočiny udolali v prodloužení. Rozhodnuto přitom mohlo být mnohem dříve, jelikož hosté vedli na Horáckém zimním stadionu už o dvě branky.

Motor vstoupil do utkání výborně. Už ve 3. minutě Punčochář po vyhraném buly nahodil kotouč na bránu a David Kuchejda ho těsně před Sáblíkem tečoval do sítě - 0:1. Několik zajímavých šancí měla v první třetině také Dukla, na rozdíl od Jihočechů se však prosadit nedokázala.

Hostům se povedl i začátek prostřední části hry a po čtyřech minutách hry měli dvoubrankový náskok. Rob namazal od levého mantinelu přesně na hokejku rozjetému Martinu Heřmanovi, jenž nikým nehlídaný střelou k tyči překonal jihlavského gólmana podruhé.

Ambicióznímu klubu z Vysočiny se však povedlo ještě do přestávky během dvou přesilových her vyrovnat. Na konci úvodní půlhodiny vznikl po nebezpečné akci Čachotského před Bláhou závar, ve kterém našel jako první puk Miha Štebih a dorážkou překonal strážce budějcké svatyně.

Hrubá chyba motorácké obrany na konci 36. minuty znamenala vyrovnávací branku na 2:2. Seman po špatném vyhození hostů přihrál Michalu Důrasovi, který se trefil přesně nad Bláhův levý beton. Nedlouho poté se však budějcký fantom prezentoval výborným zákrokem proti Andělovi a zachránil svůj tým od pohromy.

Třetí třetina byla pro českobudějovické mužstvo nesmírně fyzicky náročná, jelikož hráči Motoru se nechávali často vylučovat a museli zvládnout hned šest oslabení. Ani dlouhá přesilovka Jihlavy pět na tři však ke gólu nevedla, a tak utkání dospělo do prodloužení.

A tam se definitivně rozhodlo! Budějčáci ze sebe vyždímali poslední zbytky sil, jejich kapitán Josef Straka zatáhl v čase 63:54 kotouč před Sáblíkovu branku a téměř z nulového úhlu ho propasíroval za záda domácího gólmana.

O víkendu se druhá nejvyšší česká soutěž v Budějcích hrát nebude, a tak duel 15. kola je na programu až v pondělí 20. října od 17.30 hodin. Do Budvar Arény přijede průběžně třetí tým prvoligového tabulky z Třebíče, který prohrál doma s Havířovem 0:1 a přišel o vedoucí příčku. Motor drží páté místo.

HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor Č. Budějovice 2:3p (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Štebih (Březina, Čachotský), 36. Důras (Seman) - 3. Kuchejda (Punčochář), 25. Heřman (Rob, Chmelíř), 64. Straka (Nouza). Rozhodčí: Šutara - Adamec, Moravec. Vyloučení: 3:10. Využití: 0:2. Diváci: 2108.

HC Dukla Jihlava: Sáblík (Šťastný) - Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal - Jícha, Březina, Anděl, Kuřítko, Mikeš, Seman, Melenovský, Štěpánek, Čachotský, Malec, Důras. Trenér Petr Vlk.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Růžička, Vráblík, Semrád, Chmelíř, Suchánek, Punčochář, Kříž - Švihálek, Vaniš, Trummer, Nouza, Kuchejda, Rob, Pajič, Straka, Boháč, Heřman. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 14. kole: 1. Chomutov (28 bodů), 2. Litoměřice (27), 3. Třebíč (27), 4. Jihlava (25), 5. MOTOR (25), 6. Kadaň (23), 7. Havířov (23), 8. Šumperk (21), 9. Kladno (20), 10. Benátky nad Jizerou (20), 11. Ústí nad Labem (19), 12. Most (18), 13. Prostějov (8), 14. Havlíčkův Brod (7).

Štítky hokej, HC Dukla Jihlava, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 14. kolo, Madeta Motor České Budějovice, Kraj Vysočina, David Kuchejda, Martin Heřman, Miha Štebih, Josef Straka, Michal Důras, HC AZ Havířov 2010, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla pukla, Motor slaví. Budějčáci vezou z Jihlavy dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.