Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalový výsledek stačil Liberci ke druhému triumfu

Nejeden fanoušek se při třetím čtvrtfinále play off hokejové extraligy ptal, kam že zmizely ty atraktivní momenty ze zahajovacího dvojzápasu v Liberci. Po gólových hodech ze severu Čech rozhodl v Budějcích o konečném výsledku jediný gól.

Bílí Tygři přijeli oslabeni o marody Klimentu a Bulíře, Mountfieldu zase chyběl distancovaný Vydarený a zraněný střelec Květoň. Úvodní dvacetiminutovka byla vyrovnaná. Na počátku periody plné strkanic měli lehce navrch svěřenci trenéra Výborného, a to díky zahřívacím střelám Šimánka a Gulaše. Po nevyužitém závaru před Kovářovou svatyní měli Jihočeši další dobrou možnost skórovat v 7. minutě, když Šimánek vystřelil z levého kruhu, faulovaný Martynek se však k vyraženému puku nedostal.

V dalších minutách kvalita hry poněkud opadla. I když domácí hráli první přesilovku, málem se prosadil liberecký Špaček, který šel do brejku, Kovář ale byl u puku dřív a vyhodil na zakázané uvolnění. Horko bylo v 15. minutě i jeho soupeři na opačné straně kluziště Pincovi, jemuž se nahození českobudějovického hráče nečekaně odrazilo před odkrytou branku.

Nedlouho poté se dral na gólmana Severočechů Kuchejda, přes Moravce se však neprosadil. Stejně dopadl i pronikající Červený, kterého za cenu faulu zastavila liberecká obrana. Stav utkání se nezměnil ani po tlaku hostů v 18. minutě. Ten byl zakončen hromadnou šarvátkou, po níž byli potrestáni její hlavní aktéři Gulaš s Kudrnou. Velkou šanci pak měli domácí, tečovaný černý kus gumy přesto skončil jen na brance.

Kdo se o přestávce zdržel u klobásy a půllitru piva, promeškal velký nástup libereckých Tygrů do druhé třetiny. Po minutě a pár sekundách hry se musel Kovář vyšvihnout proti obrovským šancím Bárty, Rotha a nakonec i Kudrny, který minul odkrytou klec. Na druhé straně mohl ve 27. minutě Motor poslat do vedení Langhammer, v pádu ale trefil jen horní tyčku Pincovy svatyně. Většina přítomných už přitom viděla kotouč v síti…

Převahu však i nadále měli hosté z Podještědí. Když střela Bartoviče skončila jen těsně vedle levé tyčky, hosté se v čase 34:08 dostali do vedení. Špaček hned po buly zavezl puk před Kováře, nahrál Lukáši Vantuchovi a ten domácího gólmana překonal. Hned za minutu mohli domácí v nabídnuté přesilové hře vyrovnat, ale Pinc to odmítl – Martynek poslal zpoza branky přihrávku Kašpaříkovi, jenž tutovou možnost zahodil. I přes závěrečný tlak se už skóre nezměnilo a do kabin šel jako vedoucí celek ten z Liberce.

Bílí Tygři začali třetí třetinu znovu aktivně a velmi často ohrožovali Kováře v brance Českých Budějovic. Hrálo se však převážně ve středním pásmu, a tak početní výhoda a ojedinělé pokusy Kotalíka a Červeného se stavem na kostce nad ledem nezahýbaly. Jelikož se domácím hráčům nepodařilo prokousat se přes libereckou obranu ani při závěrečné power play, zápas skončil nejtěsnějším možným výsledkem 0:1 ve prospěch mančaftu vedeného trenérem Jiřím Kalousem.

HC Mountfield – Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 35. Vantuch (Špaček). Rozhodčí: Husička, Jeřábek – Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5358. Stav čtvrtfinálové série: 1:2.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Kolarz, Němeček, Mikuš – Martynek, Kašpařík, Šimánek – Langhammer, Kotalík, Gulaš – Kuchejda, Mertl, Podlešák – Burian, Červený, Horna. Trenér František Výborný.

Bílí Tygři Liberec: Pinc – Trončinský, Bárta, Moravec, Výtisk, Čakajík, Roth, Holub – Bartovič, Nedvěd, Špaček – Bárta, Urban, Vantuch – Kudrna, Vak, Víšek – Bortňák, Kica, Ulrych. Trenér Jiří Kalous.

Štítky Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Česko, České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, František Výborný, Jiří Kalous, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový výsledek stačil Liberci ke druhému triumfu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.