Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jestřábi měli ostré zobáky, výhru ale slaví Motor

Motoráci nastoupili krátce před koncem roku proti nepříjemnému soupeři. Na budějcký led sice přijel průběžně třináctý Prostějov, výkon hostujícího celku ale rozhodně jeho postavení v tabulce neodpovídal. Za delší konec provazu přesto tahali favorizovaní Jihočeši a zvítězili 5:2.

Probrat se z vánoční pohody trvalo domácím přes deset minut. Počátečtí oťukávání ukončila dlouhá přesilovka Motoru pět na tři, když Mucha minul Šimbochovu svatyni, kotouč se ale odrazil k volnému Roku Pajičovi a ten se už nemýlil - 1:0.

Střeleckých pokusů sice měli domácí hráči více než Jestřábi, nebezpečné byly zejména rány Prokeše a další šance Pajiče, hosté se ale už v první třetině jevili jako zdatný soupeř. Ten dokázal nebezpečně napadat a povětšinu času držel s favorizovanými Budějčáky krok.

Že skutečně měli ostré zobáky, ukázali Jestřábi ve druhé periodě. Ve 23. minutě vyrovnal díky povedené akci po levém křídle Tomáš Franek, jenže odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Za sedmnáct sekund znovu poslal motoráky do vedení Jiří Bárta, který nahradil nemocného Kuchejdu - 2:1.

Dobývání prostějovské svatyně skončilo gólem v čase 35:40, jelikož gól českobudějovického týmu v polovině utkání rozhodčí kvůli postavení hráče v brankovišti neuznal. O souhře Vaniše, jenž nahrál před branku Luboši Robovi, už ale nebylo pochyb.

Jednogólový rozdíl si Prostějov uzmul zpátky na začátku 38. minuty, tentokrát se prosadil hostující kapitán Tomáš Duba - 3:2. A minutu před druhou sirénou to nevypadlo s Motorem vůbec růžově, jelikož Meidl obkroužil Bláhovu branku, do které se domácí gólman nestihl vrátit, a byl podle hráčů soupeře překonán. Brankový rozhodčí s nimi ale nesouhlasil a hlavnímu sudímu doporučil gól neuznat.

Naopak Daniel Boháč na druhé straně byl jednatřicet sekund před odchodem do kabin úspěšnější a zajistil Českým Budějovicím důležité vedení v poměru 4:2.

Ve třetí třetině museli hokejisté s =M= na prsou hrát zodpovědně v defenzivě, jelikož Jestřábi se nehodlali s nepříznivým stavem smířit. Velkou šanci měl v 52. minutě Luňák, jenž si aktivně vybruslil před Bláhu, domácího gólmana ale nepřekonal.

S přibývajícím časem konečně zahrozil také Motor, útoky Nouzy, Vaniše i Boháče však Šimboch pokryl. V závěru to Prostějov zkusil bez brankáře, Chmelíř šel navíc pykat na trestnou lavici, ani šest hráčů v poli proti čtyřem Budějčákům ale hostům nepomohlo.

Skóre utkání uzavřel v posledních sekundách Roman Vráblík, jemuž gólový zápis v power-play přichystal kanonýr Nouza - 5:2.

„Kvůli zdravotnímu stavu některých našich hráčů i vánočním svátkům to byl těžký zápas. Naštěstí jsme dokázali po gólech soupeře kontrovat, což společně s vedoucím gólem ve dvojnásobné přesilovce určilo ráz utkání,“ řekl po zápase asistent trenéra Motoru Radek Bělohlav.

„Do zápasu jsme vstoupili špatně, v první třetině jsme se kvůli několika vyloučením nedostali do tempa. Pokaždé, když se nám povedlo snížit, přišel rychlý kontr Budějovic. To nás srazilo na kolena. Domácí vyhráli zaslouženě,“ uvedl prostějovský kouč Petr Zachar.

Motor se díky dalšímu maximálnímu bodovému zisku vrací na druhou příčku tabulky, kde má nyní dvoubodový náskok před Třebíčí. Letošní derniéru a zároveň poslední utkání třetí čtvrtiny soutěže odehrají Budějčáci už v pondělí v severočeských Litoměřicích.

ČEZ Motor Č. Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Pajič (Straka, Mucha), 24. Bárta (Pajič, Švihálek), 36. Rob (Vaniš, Prokeš), 40. Boháč (Pajič), 60. Vráblík (Nouza) - 23. Franek (Kindl), 38. Duba (Indra, Niko). Rozhodčí: Kopeček - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:6, navíc Meidl (PRO) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5561.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Kůdela) - Vráblík, Škopek, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád, Žovinec - Bárta, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Rob, Prokeš - Trummer, Přibyl, Boháč. Trenér Petr Rosol.

LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (Kocián) - Roupec, Hertl, Niko, Husák, Malý, Kaluža, Matyáš, Hawlík - Moučka, V. Meidl, Jedlička - Krejčík, Venkrbec, Luňák - Kajaba, Duba, Indra - Kindl, Franek, Sršeň. Trenér Petr Zachar.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 38. kole: 1. Chomutov (84 bodů), 2. MOTOR (72), 3. Třebíč (70), 4. Kladno (69), 5. Litoměřice (69), 6. Havířov (66), 7. Kadaň (63), 8. Jihlava (62), 9. Benátky nad Jizerou (54), 10. Šumperk (50), 11. Ústí nad Labem (50), 12. Most (39), 13. Prostějov (30), 14. Havlíčkův Brod (23).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, LHK Jestřábi Prostějov, 1. liga ČR, 38. kolo, Madeta Motor České Budějovice, 1. SK Prostějov, Daniel Boháč, Tomáš Franek, Jiří Bárta, Tomáš Duba, Luboš Rob, Roman Vráblík, HC Stadion Litoměřice, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jestřábi měli ostré zobáky, výhru ale slaví Motor  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.