Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeši prohráli ve Zlíně už bez hvězdných posil z NHL

HC Mountfield podlehl v nedělním utkání 37. kola hokejové Tipsport extraligy zlínským beranům 2:5 a připsal si čtvrtou prohru v řadě. Hosté v utkání dvakrát zásluhou Jakuba Langhammera a Ladislava Kohna srovnali náskok soupeře, Zlínští ale třemi góly v závěru rozhodli.

V dresu Jihočechů již ale nenastoupili hráči z kanadsko-americké NHL, kteří nechtěli riskovat před blížícím se startem zámořské soutěže zranění a v těchto dnech všichni zamíří za oceán.

„Mrzí mě, že jsme se nestihli rozloučit s domácím publikem. Bohužel jsme si to takto nenaplánovali. Snad nás všichni pochopí,“ řekl dnes pro klubový web Václav Prospal.

Sám se už těší tam, kde se svou rodinou žije. „Moc rád jsem si opět zahrál doma a před českobudějovickými fanoušky. Už teď se však strašně těším zpátky - za rodinou,“ neskrývá své pocity Václav Prospal.

Možnost návratu do svého rodného klubu potěšila také jeho parťáka Martina Hanzala. „Budeme teď mít výhodu oproti klukům, kteří nikde nehráli. Ale pro mě osobně bylo skutečně důležité hlavně to, že jsem mohl opět hrát hokej tam, kde jsem skutečně doma,“ uvedl pro klubový web.

„Těším se hlavně opět na hokej samotný. Na atmosféru zápasů, na vyprodané arény v každém utkání,“ přibližuje další z posil, která v době výluku doplnila kádr Mountfieldu, útočník Milan Michálek.

Motor se tedy ve zbytku sezony bude muset obejít bez pomoci hráčů, kteří už brzy nastoupí v dresech jejich aktuálních zaměstnavatelů.

„S tím, že začne sezona v NHL, se dalo počítat. My jsme posily měli, pomohly nám a bylo dobře, že u nás byly. Novou situaci musíme zvládnout a nemůžeme se tím moc zabývat,“ řekl Peter Draisaitl, hlavní kouč celku z jihu Čech.

PSG Zlín - HC Mountfield 5:2 (1:0, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. Linhart (Hamrlík, Leška), 47. Zámorský (Řezníček, Veselý), 55. Zámorský (Čajánek, Veselý), 58. Čech (Kubiš, Melenovský), 59. Čajánek (Holík) - 35. Langhammer (Kotalík, Kohn), 48. Kohn (Vydarený, Kotalík). Rozhodčí: Hribik, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 4060.

PSG Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, F. Čech. Trenér Rostislav Vlach.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Jank, Frühauf, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Červený, Mertl, Suja - Kotalík, Kohn, Šimánek - Dej, Langhammer, Knotek - Rousek. Trenér Peter Draisaitl.

Štítky hokej, PSG Zlín, HC Mountfield, extraliga, National Hockey League, Mountfield Hradec Králové, Ladislav Kohn, Jakub Langhammer, Extraliga ledního hokeje, Václav Prospal, Peter Draisaitl, Martin Hanzal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši prohráli ve Zlíně už bez hvězdných posil z NHL  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.