Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Kladenští Rytíři porazili motoráky v přesilovkách

Ze třech venkovních zápasů v řadě za sebou mají budějčtí hokejisté pouze tři body za výhru na ledě nováčka první ligy z Prostějova. Motor nestačil minulý týden ve středu na Chomutov a nakonec ani v den oslav 25. výročí sametové revoluce na svého bývalého extraligového rivala z Kladna.

Na zrekonstruovaném ČEZ stadionu se hráčům ČEZ Motoru zalíbilo a už ve 4. minutě trefil skulinku mezi Cháberovými betony Rok Pajič. Jenže to, co jihočeské hokejisty trápí prakticky celou sezonu, a to udržení těsného vedení v takovýchto důležitých zápasech, je vytrestalo i v dohrávce 18. kola. Odpověď Kladna na sebe nenechala dlouho čekat a za pouhých třináct sekund hry překonal Kůdelu David Stach.

Přestože trenér Petr Rosol na předzápasovém rozbruslení v Budvar Aréně nabádal své ovečky k disciplinovanosti, Rytířům se podařilo utkání ještě v první třetině otočit právě v momentě, kdy domácí hráli už třetí přesilovku během několika málo minut. Svou první branku dnešního utkání vsítil povedenou tečí mezi nohy budějckého brankáře Jan Rudovský - 2:1.

Ještě do přestávky dokázal rozvlnit síťku Pitule, jenže gól vstřelil vysokou hokejkou a rozhodčí Grech jej neuznal. Naopak na druhé straně se ve 25. minutě prosadil povedenou střelou na lapačku David Kuchejda a začínalo se zase od nuly. Za padesát sekund mohl Motor poslat do vedení Boháč, na něhož bylo po faulu nařízeno trestné střílení, hostující forvard ale Cháberu nepřekvapil.

Trest přišel ve 30. minutě při pokusu Jana Hlaváče, který Kůdela sice vyrazil, ale kotouč se od jednoho z bránících hráčů odrazil do branky. Pro Kladno to byla druhá využitá přesilová hra. Špatná obranná činnost Motoru za tři a půl minuty znamenala zvýšení na 4:2, když si Hlaváč poradil z budějckým bekem, zpoza brány nahrál volnému Janu Rudovskému a ten opět skóroval.

Jiskřičku naděje vykřesal pro svůj tým na začátku třetí třetiny ostrostřelec Josef Straka, jenž nadvakrát se štěstím překonal Cháberu a snížil kontaktním gólem na 4:3. Paní Štěstěna však stála i po boku Kladenských, kteří na konci 53. minuty definitivně rozhodli autorem hattricku Janem Rudovským.

Dvě venkovní bodové ztráty můžou Jihočeši odčinit už tento týden, kdy je pro změnu čeká domácí dvojzápas. Ve středu přivítají od 17:30 průběžně třetí Stadion Litoměřice a v sobotu od 17 hodin rozehrají druhou polovinu základní části s Duklou Jihlava.

Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Stach (Tenkrát), 12. Rudovský (Dragoun, Hlaváč), 30. Hlaváč (David Růžička, Stach), 33. Rudovský (Hlaváč, Pitule), 53. Rudovský (Látal, Pitule) - 4. Pajič (Kuchejda), 25. Kuchejda (Švihálek), 44. Straka (Nouza, Heřman). Rozhodčí: Grech - D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 3069.

Rytíři Kladno: Chábera (Vladař) - Kolářík, Látal, Moravčík, David Růžička, Kužel, Gutwald - Eberle, Dragoun, Hořava - Horna, Stach, Tenkrát - Rudovský, Pitule, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Redlich. Trenér Jiří Čelanský.

ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Gába) - Punčochář, Vráblík, Dan Růžička, Mucha, Chmelíř, Semrád, Parýzek - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Marek, Rob, Boháč - Švec, Přibyl, Vaniš. Trenér Petr Rosol.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 25. kole: 1. Třebíč (53 bodů), 2. Chomutov (52), 3. Litoměřice (49), 4. MOTOR (44), 5. Kadaň (43), 6. Jihlava (41), 7. Havířov (41), 8. Kladno (38), 9. Šumperk (36), 9. Kladno (35), 10. Benátky nad Jizerou (32), 11. Ústí nad Labem (31), 12. Most (30), 13. Prostějov (18), 14. Havlíčkův Brod (11).

Štítky hokej, Rytáři Kladno, ČEZ Motor České Budějovice, 1. liga ČR, 18. kolo, Rytíři Kladno, SK Kladno, Jan Rudovský, Jan Hlaváč, 1. SK Prostějov, Piráti Chomutov, Sametová revoluce, David Stach, Madeta Motor České Budějovice, David Kuchejda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kladenští Rytíři porazili motoráky v přesilovkách  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.