Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Ostrá prověrka na první ligu Motoru nevyšla

Po historicky první výhře Motoru v Německu se budějčtí hokejisté vrátili na vlastní kluziště. To jim ale zůstalo zakleté, když stejně jako minulý čtvrtek s Krasnojarskem prohráli 1:5. Jejich sokem tentokrát byl favorit první ligy z Mladé Boleslavi, který těžil především s vysoké produktivity.

Během první dvacetiminutovky čtvrtého přátelského utkání Motoru diváci, kteří zavítali do Budvar Arény, sice žádnou branku neviděli, v hledišti se ale rozhodně nenudili. Domácí hráči předvedli útočný hokej okořeněný spoustou šancí a mladoboleslavský celek jednoznačně přehrávali.

Za svou aktivitu byli Motoráci, tentokrát už s Alešem Kotalíkem v sestavě, odměněni nedlouho po začátku prostřední části hry, když Šachl namazal napříč útočným pásmem Zdeňku Ondřejovi a ten zblízka trefil skulinku mezi Valentovým betonem a rukou - 1:0.

Přestože se v dalších minutách hrál vyrovnaný hokej se střeleckými pokusy na obou stranách, produktivnější byl hostující celek, který budějckého gólmana Kůdelu zvládl do sirény překonat hned třikrát.

Nejprve ve 29. minutě při přesilovce Mladé Boleslavi vyrovnal Tomáš Demel, za pět minut po skvělé souhře Výborného trefil odkrytou klec Lukáš Pabiška a gól na 1:3 vsítil šest sekund před druhou přestávkou bombou od modré zkušený bek Milan Toman.

Když třiadvacet sekund po návratu z kabin přidal čtvrtou branku hostů Tomáš Nouza a šest minut před koncem se prosadil Tomáš Klimenta, bylo definitivně rozhodnuto.

I když prvoligový rival budějckého Motoru z Mladé Boleslavi vyhrál přípravné utkání v poměru 5:1, kotel fanoušků Motoru nadšeně fandil až do posledních sekund.

HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Ondřej (Šachl) - 29. Demel (Klimenta), 34. Pabiška (Výborný), 40. Toman (Výborný), 41. Nouza, 54. Klimenta. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 2250.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (Bláha) - Chmelíř, Pavlíček, Novák, Jank, Jáchym, Moravec, Prokop, Semrád, Kuchejda, Kotalík, Mrázek, Třetina, Melka, Bárta, Kotrla, Vaniš, Ferebauer, Ondřej, Šachl, Šperger, Marek. Trenér Radek Bělohlav.

BK Mladá Boleslav: Valent (Will) - Němeček, Toman, Bohunický, Dax van de Velden, Nouza, Žabka, Protivný, Pojkar, Klimenta, Mikulík, Jiránek, Rys, Kuchta, Koudelka, Loskot, Pabiška, Lenc, Demel. Trenéři František Výborný a Marian Jelínek.

Štítky hokej, HC Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav, přípravné utkání, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Německo, Krasnojarsk, František Výborný, Tomáš Klimenta, Zdeněk Ondřej, Tomáš Demel, Lukáš Pabiška, Tomáš Nouza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrá prověrka na první ligu Motoru nevyšla  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.