Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Špičkový obránce Andrew Ference chce hrát v Budějcích

Výluka kanadsko-americké NHL dá hokejové extralize obrovský impuls, jelikož nejvyšší tuzemskou soutěž bude hrát spousta českých hvězd ze zámoří. V Budvar Aréně by se však mohl představit i hokejista, který tady působil už při výluce před osmi lety - obránce Bostonu Bruins, Kanaďan Andrew Ference.

„Andrew se sám ozval, že v případě našeho zájmu by tady rád hrál,“ řekl dnes odpoledne České televizi sportovní manažer HC Mountfield Petr Sailer. „Během dneška bychom s ním měli jednat,“ ujistil fanoušky.

Třiaatřicetiletý Andrew James Stewart Ference je rodákem z kanadského Edmontonu. V sezoně 2004/2005 odehrál za prvoligové České Budějovice devatenáct zápasů, dal pět gólů a na šest nahrál. Jeho největším úspěchem je zisk Stanley Cupu, který vybojoval v předminulé sezoně jako hráč Bostonu Bruins.

Budějcký hokejový klub usiluje také o dalšího zkušeného beka, odchovance Motoru Radka Martínka. Hráč Columbusu Blue Jackets by měl do České republiky přiletět v průběhu tohoto týdne. „Musíme s ním ještě doladit finanční podmínky, ale jak ho známe, neměl by to být žádný problém,“ zmínil Petr Sailer.

Vedení Mountfieldu jedná také s útočníkem Martinem Hanzalem, který ale má v současnosti problémy se zápěstím „Ve Phoenixu podrobil zákroku. Pokud mu lékaři dovolí hrát, během víkendu by měl přiletět. Všechno už potom záleží jen na pojištění kontraktu a také financích,“ sdělil reportérovi České televize sportovní manažer Mountfieldu.

Poslední posilou, která by mohla doplnit kádr jihočeského celku, je reprezentační útočník a hráč Ottawy Senators Milan Michálek. Ten však zatím chce počkat v Americe, jak se celá situace vyvine. „Milan uvidí, jak dlouho by stávka trvala. My jsme s ním ale mluvili před jeho odletem do zámoří, a tak máme příslib, že když by se rozhodl hrát v Evropě, upřednostní České Budějovice,“ dodal Petr Sailer.

Foto: www.hokejcb.cz

Štítky NHL, výluka, extraliga, HC Mountfield, posily, Andrew Ference, České Budějovice, Boston Bruins, National Hockey League, Extraliga ledního hokeje, Budvar aréna, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Petr Sailer, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špičkový obránce Andrew Ference chce hrát v Budějcích  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.