Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z Hradce Králové se po roce vrací někteří odchovanci

Korektní jednání klubů z Budějc a Hradce Králové dospělo k dohodě, která jistě potěší jihočeské hokejové fanoušky. Zpět do mateřského klubu přestupují odchovanci Ondřej Bláha, Lukáš Kříž a Roman Vráblík, součástí dohody je i příchod Lukáše Chmelíře a hostování Michala Švihálka.

V uplynulé sezoně působili v týmu ČEZ Motor České Budějovice na hostování někteří hráči, jejichž práva držel klub z Hradce Králové. Brankář Ondřej Bláha a obránci Lukáš Kříž a Roman Vráblík se teď definitivně vrací domů a budou hráči Motoru.

„Královéhradecký klub nám tyto hráče prodal za stejnou cenu, za jakou vloni přestupovali na východ Čech. Za to jsme samozřejmě rádi,“ vysvětlil transakci generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. „Jedná se o mladé hráče, kteří mají dlouhodobou perspektivu a také vazbu k Motoru, přesně na tom chceme stavět základy mužstva,“ dodal Bednařík.

Do Českých Budějovic se navíc z Hradce Králové definitivně přesouvá i nejproduktivnější obránce Motoru v loňské základní části Lukáš Chmelíř. „Je to spolehlivý obránce, který je v ideálním věku, navíc má už i bohaté zkušenosti. Jsme spokojeni, že jednání s ním i s hradeckým klubem skončila dohodou o přestupu,“ dodal generální manažer Motoru detaily k příchodu ostravského rodáka.

A ani to není všechno, na hostování do svého domovského týmu přichází navrch jedenadvacetiletý útočník Michal Švihálek. „Je to útočník extraligových kvalit, navíc má velký potenciál, aby se ještě zlepšoval. V první lize by to měl být velmi výrazný hráč, proto jsme ho do týmu chtěli,“ popsal Bednařík důvody angažování hráče, který si za poslední tři sezony připsal v nejvyšší soutěži 85 zápasů a v loňském ročníku při výpomoci v prvoligovém Havlíčkově Brodě nasbíral v osmi zápasech stejný počet kanadských bodů.

Napsal Tomáš Kučera
Tisková zpráva

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, návrat odchovanců, Mountfield HK, Hradec Králové, Lukáš Kříž, Ondřej Bláha, Roman Vráblík, Lukáš Chmelíř, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Michal Švihálek, České Budějovice, Česko, Tomáš Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Hradce Králové se po roce vrací někteří odchovanci  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.