Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chrudim otočila výsledek v Budějcích. Futsalisté Dynama padli i v posledním domácím zápase

I přes nevydařený vstup do zápasu a inkasovanou branku již v první minutě si chrudimští futsalisté dokráčeli na hřišti Českých Budějovic pro další vítězství. Na půdě devátého týmu tabulky po vyrovnání v první půli strhli skóre na svoji stranu v závěrečných deseti minutách a zvítězili 5:1.

Úvod duelu začal na jihu Čech šokem pro chrudimské barvy. Již po čtyřiceti vteřinách hry unikl na levé straně Kubátovi domácí Karel Sláma, který svižnou střelou propálil Litviněnka a poslal českobudějovické Dynamo do vedení – 1:0. Chrudimští se tak vrhli do útočení a museli se poprat s kvalitně hrající defenzívou soupeře. Vypracované šance hosté proměnit nedokázali, ale byla jen otázka času, kdy se ze silného tlaku budou radovat.

V desáté minutě zafungovala brazilská spolupráce po ose Felipe – Max a druhý jmenovaný měl u tyče dostatek času zvednout balon pod břevno – 1:1. Ve zbytku první půle trápil Dynamo především aktivně hrající Yuri, své brankové příležitosti ale v obrat ve skóre nepřetavil. Alespoň doposud. České Budějovice držely naději na bodový zisk až do třicáté minuty utkání, kdy se Chrudim poprvé v zápase dostala do vedení.

Koudelka nesobecky ve velké šanci předložil balon na Yuriho a ten z bezprostřední blízkosti neměl problém do prázdné branky poslat hosty do vedení – 1:2. Českým Budějovicím v tento moment začaly výrazně docházet síly a na jejich branku se valila jedna pohroma za druhou. Chvíli na to přidal další branku nejlepší střelec Chrudimi Pavel Drozd, do střelecké listiny se zapsal následně také Felipe a druhou trefu na konečných 5:1 upravil Max.

„Šli jsme do zápasu odhodlaní předvést minimálně stejný výsledek jako na palubovce Chrudimi. Myslím, že zodpovědný výkon v prvním poločase reflektoval naše snahy na výbornou. Ve druhém poločase jsme ztratili koncentraci a po nepozornostech jsme utkání zároveň ztratili. Nutno dodat, že hosté vyhráli zaslouženě," shrnul hráč Dynamo PCO České Budějovice Štěpán Prokeš.

Dynamo PCO České Budějovice – FK Chrudim 1:5 (1:1)

Branky: 1. Sláma – 10. Max (Felipe), 30. Yuri (Koudelka), 31. P. Drozd (Yuri, 34. Felipe (Doša), 35. Max (Yuri).

Dynamo PCO České Budějovice: Křížek (Beránek) – Pouzar, Radouch, Peterek, Prokeš, Sláma, Hric, Hrbáč. FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Yuri, Mužík, Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Malý, Balog, Felipe.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky České Budějovice, futsal, Dynamo, Chrudim, sport, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Drozd, Karel Sláma, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chrudim otočila výsledek v Budějcích. Futsalisté Dynama padli i v posledním domácím zápase  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.