Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

BENEFICE BORŠOVSKÝM DĚTEM

Je to tak 3 měsíce zpátky co mi Martina Pártlová oznámila své rozhodnutí uspořádat beachvolejbalovou benefiční akci na podporu dětského domova v Boršově. Inspirovala ji Hanka Mašlíková a tak si řekla, když to jde v Praze proč by to nešlo i v Českých Budějovicích. Z našeho kamarádství nějak vyplynula pro mě i pro ní samozřejmá skutečnost jí s touto akcí pomoct. Rozjeli jsme společně ještě s Vencou Tupým a Honzou Kaneou kolotoč jednání, shánění sponzorů a prezentaci akce. Nastal den D, 6 .7.2011.

Nikdo z nás netušil kolik diváků naše snaha osloví. A vlastně nejen diváků, ale i sportovců, ať už známých či neznámých. Od 9,30 ráno probíhala registrace týmů a náš předpoklad o 16 týmech vzal brzy za své, chvilku po desáté přišla rodinka, toho času na dovolené v Českých Budějovicích, s dotazem, zda by si také mohli zahrát a tím se nám uzavřel počet týmů na 20, což bylo i pro nás překvapení, organizačně ale dobře zvládnutelné.

Turnaj začal s drobným zpožděním, které ale předpokládám nikomu nevadilo. Na kurtech bylo v průběhu dne spousta známých osobností, Ruda z Ostravy, Jirka Zonyga, Štěpán Smrčka, Standa Pochop, Kuba Kovář, Hanka Mašlíková, Martin Hanzal, Zdeněk Kutlák, Milan a Zbyněk Michálkové, kapela POST-IT a samozřejmě organizátorka turnaje Martina Pártlová. Známých osobností bylo spousty i mimo kurty např. Filip Novák, herečka Veronika Nová, Martina Gavriely.

V průběhu dne bylo připraveno mnoho soutěží a atrakcí pro celé rodiny a hlavně pro ty nejmenší. Děti si mohly zasoutěžit o ceny či vyzkoušet aquazorbing a nebo si zpříjemnit den zmrzlinou zdarma. Já sám se aktivně zúčastnil turnaje a v průběhu dne pozoroval spokojené účastníky i diváky, kterých dle mých odhadů bylo v průběhu dne tak cca 300. Samozřejmě nás v průběhu dne navštívily děti z dětského domova v Boršově včetně pana ředitele a aktivně se zapojily do dne, který jsme společně pro ně připravili.

Beachvolejbalový turnaj dospěl do svého finále, v kterém se dle předpokladu utkala Hanka Mašlíková se svým přítelem proti trojce Štěpán Smrčka, Jirka Rotbauer a Roman Kříha a zaslouženým vítězem se stala prvně jmenovaná dvojice. Náš den tímto dospěl do své první poloviny…

Následoval koncert, v jehož úvodu vystoupila Martina Pártlová se svým bandem,  dále se představila kapela POST-IT, po které vystoupil Jirka Zonyga se svými Větry z jihu a následovala jihočeská legenda skupina OCEÁN. V přestávce proběhlo vyhlášení vítězů, po kterém nastoupil zlatý hřeb večera Marek Ztracený se svou kapelou. V tu dobu bylo v areálu přítomno přibližně 200 spokojených diváků, kteří se vlnili v rytmu Markovo skvělých písní. Posledním vystupujícím byla kapela Embassy a hodinu po půlnoci koncert vyvrcholil… A určitě Vás napadne otázka jaký byl výtěžek této akce. Pro mě tato částka byla, abych pravdu řekl, překvapením.

Přes den se vybralo na dobrovolném vstupném na beachvolejbal, na startovném a na vstupném na večerní koncert 30.000 Kč a společně se sponzorskými penězi byl celkový výtěžek akce 50.000 Kč a děti dostaly nejen peníze ale i mobilní telefony, rádia, hry a spousty dalších dárků. Ze svého pohledu můžu říct, že je super vidět ty spokojené tváře, člověk si pak řekne, že ty hodiny času na tuto akci vyhrazené měly smysl.

Benefice skončila a co dál? Za rok znova a výtěžek nasměrujeme na další potřebnou věc… Máme necelý rok na to vymyslet na jakou.

Autor: Jarda Acs Hrubas

Foto: Petr "Lynxxi" Pavliska

BENEFICE BORŠOVSKÝM DĚTEM- Fotogalerie

Úterý, 12. července 2011, 10:46

Připravit, hrajem..
Bylo i na co koukat :-)

Štítky Martina Pártlová, České Budějovice, Boršov, Praha, hudební skupina, koncert, Marek Ztracený, Štěpán Smrčka, Filip Novák, Martin Hanzal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Matoušková

skvělá a prospěšná akce :)

Středa, 13. července 2011, 22:24Odpovědět

Hawky

Většiny přítomných... :-)

Úterý, 12. července 2011, 14:26Odpovědět

Bezedný Frank

To byl zas bezedný výkon :-)

Úterý, 12. července 2011, 12:08Odpovědět

BENEFICE BORŠOVSKÝM DĚTEM  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.