Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obhajoba mistrovského titulu se Jihostroji vzdaluje

Precizní výkon podali volejbalisté Ostravy ve čtvrtém kole finále Uniqa extraligy na vlastní palubovce. Vítězstvím 3:1 na budějckým Jihostrojem se Slezané dostali těsně před volejbalový trůn a k triumfu v letošním ročníku soutěže jim chybí jediné vítězství.

Domácí začali ve stejném duchu, v jakém zakončili pondělní pětisetovou bitvu. Jihostroj se bohužel stále nepřestal trápit na přihrávce i servisu, a tak si Ostrava vytvořila velmi záhy vysoký náskok, který udržela až do koncovky. Velmi dobře bránící Moravané, kteří zaznamenali sedm bodových bloků, s přehledem dohráli set do stavu 25:18.

Ve druhé sadě již bylo prakticky nemožné rozjetou Ostravu zastavit a domácí volejbalisté šli do vedení hned na začátku setu. Lze směle konstatovat, že tím, jak se v průběhu sady svěřenci Zdeňka Šmejkala ve všech činnostech zlepšovali, tak Budějovice se naopak čím dál tím víc horšily. Hřiště opustili skoro všichni hráči s výjimkou Macha, ale nepříznivý stav se již obhájcům titulu zvrátit nepodařilo. Ostrava zvítězila 25:16.

Když už byli Jihočeši na naprostém volejbalovém dně a nedařilo se jim prakticky nic, rozhodli se naprosto změnit svůj herní projev a jako zázrakem to stoprocentně pomohlo. Štěstěna jako by se přelila na stranu hostí a do hřiště soupeře jim upadlo prakticky všechno. Ostravští sice ještě zdramatizovali koncovku sady, ale Jihostroj vyhrál 23:25.

Zázrak se však nekonal a Slezané se vrátili zpět k precizní, týmové a obětavé hře, na kterou se Budějcím nepodařilo najít odpověď. Zkázu mistra dokonal lobem perfektně útočící Michalovič, který spolehlivě táhl svůj tým v průběhu celého utkání. Poslední set skončil výsledkem 25:19 pro domácí.

„Dnes jsme podali opravdu dobrý výkon na servisu i v obraně. Budějovice nás neměly čím udolat. My je přehráváme nejvíc morálkou mužstva a také výkonem univerzála Michaloviče,“ ohodnotil utkání trenér domácích Zdeněk Šmejkal.

Pátý finálový zápas se bude hrát tuto sobotu od 19:10 hodin v českobudějovické Sportovní hale. Pokud se Jihostroj Heroes povede snížit stav série na 2:3, další duel je čeká v pondělí zase v Ostravě (20.10 hodin).

VK Ostrava - VK Jihostroj České Budějovice 3:1 (18, 16, -23, 19)

Čas utkání: 102 minuty. Nejvíce bodující hráči: Michalovič 28 - Fila 14. Rozhodčí: Renčín, Kovář. Diváci: 900. Stav série: 3:1.

Ostrava: Michalovič, Haník, Mauler, Wolff, Záhorský, Široký - libero Václavík. Střídal David. Trenér Zdeněk Šmejkal.

Jihostroj: Rojas, Pláteník, Sukuba, Mach, Novotný, Zapletal - libero Michálek. Střídali Habr, Fila, Sobotka, Juračka a Kriško. Trenér Jan Svoboda.

Autoři

Štítky volejbal, VK Ostrava, VK Jihostroj České Budějovice, play off Uniqa extraligy, Ostrava, Česká volejbalová extraliga mužů, Zdeněk Šmejkal, Volejbalový klub Ostrava, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Jestli Slezané, Slováci, nebo Amíci to je jedno, nám to nepomůže...je to o tom, že jsme je ani na chvíli nepustili servisem pod sebe. Stačí na ně pořádně podávat, což nám jednou ukázal Habr, ale to jsme jaksi zapomněli. O příhře raději ani nemluvit, protože ta vlastně ani neexistuje......jsme podělaný až za ušima. Pěkně jsme jim příjmem zvedli statistiky bloků.

Středa, 24. dubna 2013, 08:49Odpovědět

Václav Sýkora

co pořád máte s těmi slezany ? :D :D :D

Středa, 24. dubna 2013, 00:08Odpovědět

Obhajoba mistrovského titulu se Jihostroji vzdaluje  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.