Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

První turnaj v minivolejbale vyhráli Lokoťáci

Projekt Chlapecký volejbal do škol odstartoval ve středu 21. listopadu na budějcké Základní škole Oskara Nedbala prvním turnajem v minivolejbale. V projektu je zařazeno pět základních škol - zmíněná Oskara Nedbala, Bezdrevská, Ludvíka Kuby, Pohůrecká a Matice školské.

Dvacet družstev zápolilo v minivolejbale s upravenými pravidly, která jsou mixem přehazované a volejbalu. Děti se do turnaje pustili s energií jim vlastní a byly k vidění všechny druhy emocí. Také trenérky a trenéři zaslouží pochvalu za to, jak připravili svěřence na nová pravidla.

Projekt Chlapecký volejbal do škol je podporován městem České Budějovice a Jadernou elektrárnou Temelín. O organizační a metodickou část projektu se starají VK EGE České Budějovice spolu s VK Jihostroj České Budějovice.

Všechny školy nainstalují v rámci projektu zařízení dodané společností EGE na natažení volejbalových sítí na délku tělocvičny, což umožní zapojit do volejbalu mnohem více dětí a umožní hrát volejbal i v hodinách tělocviku, kdy jsou tělocvičny bohužel přeplněné dětmi.

Školy mají také možnost se vybavit pomůckami pro volejbal z příspěvku Jaderné elektrárny Temelín. Tento projekt podpořil také Český volejbalový svaz. Děkujeme všem partnerům za jejich podporu tohoto projektu.

Příští turnaj se uskuteční ve středu 30. ledna 2013 od půl deváté ráno opět v Základní škole Oskara Nedbala.

Pořadí družstev na 1. turnaji projektu Chlapecký volejbal do škol

1. Lokoťáci, 2. Méďové, 3. Chlapáci (všechny POH), 4. Panteři, 5. Tukani (obě LKU), 6. Kočky, 7. Šmoulové, 8. Tygři (všechny ONE), 9. Bílí Tygři (LKU), 10. Škůdci (BEZ), 11. Fildové (ONE), 12. Draci (LKU), 13. Oskaři, 14. Nedbalové (obě ONE), 15. Matice (MŠK), 16. Motor (POH), 17. Ještěři (ONE), 18. Střelci, 19. Rychlíci (obě BEZ), 20. Kubáci (LKU).

Vysvětlivky: POH - Základní škola Pohůrecká, LKU - Základní škola Ludvíka Kuby, ONE - Základní škola Oskara Nedbala, BEZ - Základní škola Bezdrevská, MŠK - Základní škola Matice školské.

Napsal Vojtěch Zach, šéftrenér mládeže VK Jihostroj České Budějovice

Štítky Chlapecký volejbal do škol, České Budějovice, základní školy, Vojtěch Zach, VK Jihostroj, VK EGE, základní škola, projekt, volejbal, Oskar Nedbal, Ludvík Kuba, VK Jihostroj České Budějovice, Jaderná elektrárna Temelín, Český volejbalový svaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První turnaj v minivolejbale vyhráli Lokoťáci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.