Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Volejbalistky Slavie se probojovaly do ligy juniorek

V závěru dubna se v Praze konala volejbalová kvalifikace o ligu juniorek 2013/2014. Pořadatelem bylo družstvo ZŠ Mikulova Praha, dalšími účastníky pak krajští přeborníci Prahy, Plzeňského kraje a Ústeckého kraje. Jižní Čechy reprezentovaly hráčky VŠSK Slavia PF České Budějovice.

Turnaj se hrál v nové hale gymnázia Jana Keplera, které se nachází pár kroků od Pražského hradu. Zástupci Jihočeského kraje dokázali porazit Plzeň, Dansport Praha a v nedělním zápase i Duchcov, jedinou porážku jim uštědřilo družstvo pořadatele - Mikulova Praha. Důležité ale je, že tyto výsledky stačily hráčkám Slavie ke kýženému postupovému umístění!

V předešlých úspěšných sezonách dokázala družstva VŠSK Slavia PF České Budějovice v kadetské a juniorské kategorii bojovat na předních ligových příčkách a každoročně se účastnila baráží o extraligu. Družstvo juniorek dokázalo dokonce dvakrát vyhrát 1. ligu. Po minulé sezoně však oddíl přepustil právo startu v lize juniorek družstvu VK Tábor.

„Umístění v kvalifikaci považuji po omlazení družstva za příslib do dalších let. V kvalifikaci jsme zpravidla hráli proti hráčkám v maturitních ročních. V našem družstvu startovaly v juniorském věku pouze tři volejbalistky, zbytek družstva byly starší žákyně,“ uvedl trenér Michal Stašek.

Právo startu v ligové soutěži tak zajišťuje volejbalistkám z krajského města možnost čerpat drahocenné ligové zkušenosti.

Tisková zpráva

Štítky volejbal, VŠSK Slavie PF České Budějovice, postup do ligy juniorek, Praha, volejbalista, sportovní kvalifikace, VK Jihostroj České Budějovice, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Ústecký kraj, Johannes Kepler, Plzeň, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky Slavie se probojovaly do ligy juniorek  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.