Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Volejbalové dívčí naděje mají stříbrné placky

Nedávno vám Budějcká Drbna přinesla zprávu o tom, jak si ženský volejbalový tým VK Madeta vybojoval krásné bronzové medaile. A zdá se, že ženy mají pod Černou věží hodně důstojné nástupkyně. Těmi se zdají být kadetky také z Madety, které v letošní extraligové sezoně dosáhly na stříbro!

Trochu jsem tedy nejen pro volejbalové příznivce vyzpovídala trenéra kadetek Josefa Lundáka a jejich kapitánku Kláru Konýčkovou. „Úspěch to je, ale myslím si, že jsme byli po pražském Olympu nejlepší na útoku a nejlepší na bloku vůbec v lize,“ míní lodivod kadetek. V loňském roce dokonce budějcké mladé volejbalistky celou extraligu opanovaly.

„Když jste takhle vysoko, tak musíte mít individuality. Letos to bylo vyrovnané. Pět šest individualit, které se sešly na hřišti, tak byl volejbal opravdu dobrý,“ chválí Lundák své svěřenkyně, ale konkrétní jména říkat raději nechce. Za léta trénování pod vysokou sítí už trenér pozná, kdo má jaký talent. A úplně na rovinu říká: „Máme tam šikovné hráčky, myslím si, že z tohoto mančaftu by byly schopné jít čtyři do extraligy žen.“

I když sezona skončila teprve nedávno, trenéři moc času na oddech nemají. „Teď už začínáme skládat tým na příští rok, ve spolupráci s kluby v Táboře, Českém Krumlově či v Třebíně. Udělali jsme měsíční kemp, kde budou hráčky trénovat, a v průběhu června vybereme sedm až osm hráček, které doplní současný kádr,“ podotkl. „Do konce školního roku odehrajeme dva nebo tři turnaje, pak se sejdeme ve druhé polovině srpna na soustředění v Netolicích. Tam jedeme už potřetí, jsme tam spokojení,“ uzavřel Josef Lundák, stříbrný trenér kadetek VK Madeta České Budějovice.

Také kapitánka kadetek je spokojená s druhým místem v extralize. Sama už bude v příští sezoně hrát za juniorky. „Je to skvělé. Myslím si, že jsme si s holkama hodně rozuměly, a proto se nám také to stříbro povedlo. Pohoda byla na hřišti, na trénincích, prostě pokaždé jsme se dokázaly dohodnout a respektovat,“ vidí Klára ty největší klady letošního stříbrného kádru. „Pořád budu hrát za Madetu, ale už v extralize juniorek. Raději bych zůstala s holkama v kadetkách, ale zase je to ve volejbalu krok dál. Spolu se mnou jdou do juniorek další čtyři holky,“ podotkla Konýčková.

Sestava kadetek VK Madeta České Budějovice: Klára Konýčková (C), Klára Nejedlá, Šárka Boušková, Anežka Sebroňová, Nikola Schwachová, Barbora Lajerová, Lucie Juračková, Denisa Zrnová, Natálie Černá, Kateřina Voldřichová, Silvie Pavlová, Veronika Hrazdírová. Trenéři Josef Lundák a Lubomír Klíma.

Foto: archiv oddílu

Štítky volejbal, Madeta, trenér, Černá věž, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalové dívčí naděje mají stříbrné placky  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.