Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeská golfistka Gabriela Vítů byla oceněna za své výsledky

Jihočeská mladá sportovní naděje Gabriela Roberta Vítů byla na galavečeru Golfista roku oceněna za svoji skvělou sezonu. Cenu si převzala za vítězství v žebříčku starších žákyň.

Gabriela ovládla žebříček své věkové kategorie již potřetí v řadě. V roce 2013 za sebou nechala všechny hráčky v kategorii mladších žákyň, v roce 2014 už to byly starší žákyně a letos svoji pozici obhájila. V příští sezoně již bude soutěžit v kategorii kadetek.

V žebříčku České golfové federace žen zakončila sezonu na skvělém 14. místě. Svými výkony za rok 2015 se propracovala také do celosvětového amatérského golfového žebříčku WAGR. Aktuálně jí patří 1146. místo. V jejích letech je to úctyhodné.

Pojďme si shrnout celou loňskou sezonu. Tu začínala na hendikepu 0,9, který si zlepšila na 1,6. Nabízí se srovnání s aktuálně nejlepší českou golfistkou Klárou Spilkovou, která měla v stejných letech hendikep 1,1. Jihočeška je na tom tedy o půl bodu lépe.

Za celý rok odehrála Vítů 44 soutěžních kol na rány a do míčku se opřela 3320krát. V jamkové hře odehrála Gabriela Vítů 20 zápasů a hned v 16 z nich se radovala z vítězství. Celkový počet všech odehraných turnajových a zkušebních kol se zastavil na čísle 89. Průměr ran na kolo činil 75,45.

Své nejlepší kolo odehrála na hřišti v Českém Krumlově, které obešla se 64 ranami. Vytvořila tak absolutní rekord hřiště!

Na tuzemských turnajích se hráčka z Hluboké nad Vltavou zaměřila především na turnaje dospělých. A to především z důvodu větší konkurence. Medailovou pozici obsadila na turnaji Czech Golf Amateur Tour v Ropici. Z tohoto turnaje si odvezla druhé místo. Výrazně se zadařilo také na extralize v Sokolově, kde Gabriela Roberta skončila třetí.

V nižších věkových kategoriích se jí podařilo zvítězit na Callaway Junior Championship a ve Faldo Series Czech Republic.

O letošních prázdninách se zúčastnila několika domácích vrcholných soutěží. Na mezinárodním mistrovství České republiky dorostu, které se uskutečnilo na Kunětické Hoře, se umístila na děleném sedmém místě. Za tři kola si připsala 230 ran. Na mezinárodním mistrovství České republiky žen v Čeladné skončila na děleném desátém místě za 229 ran.

Gabriela Roberta Vítů soutěží také v družstvech, kde reprezentuje klub Royal Golf Club Mariánské Lázně. S tímto klubem si odvezla stříbro z mistrovství České republiky dívek do 18 let a bronz s týmem žen z české extraligy.

Mladá golfistka je také reprezentantkou České republiky. S reprezentací do 16 let se zúčastnila neoficiálního mistrovství Evropy smíšených družstev. Na European Young Masters v Ženevě obsadila v jednotlivkyních dělené 25. místo. S reprezentací do 14 let se podívala na Evian Junior Championschip, což je neoficiální mistrovství světa smíšených družstev. Česká reprezentace skončila čtvrtá, Vítů osmá.

V červnu Gabriela zvítězila na kvalifikačním turnaji Faldo Series v Telči a díky tomu se zúčastnila světového finále Faldo Series. V kategorii do 16 let obsadila výborné čtvrté místo.

Nezbývá nám nic jiného, než držet této skvělé mladé sportovkyni palce, aby stále dosahovala tak výborných výsledků, jako doposud.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky golfista, Česko, Gaby Robert, Česká golfová federace, Klára Spilková, Extraliga ledního hokeje, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská golfistka Gabriela Vítů byla oceněna za své výsledky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.