Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Rudolfovskou pětku zaběhl nejrychleji Jiří Csirik

Stejný vítěz jako v loňském roce. Rudolfovskou pětku opět ovládl Jiří Csirik z Atletiky Písek. Letošní ročník ovládl časem 18:11. Za svým loňským časem tak zaostal o patnáct vteřin.

Další závod Jihočeského běžeckého poháru má za sebou 169 běžců. Takovou účast nepředvídali ani samotní pořadatelé. „Každým rokem se počet závodníků zvyšuje. Doufáme, že by jich mohlo být kolem 150,“ přál si před závodem pořadatel Jan Bílek. Nakonec byl příjemně překvapen.

Letošní ročník Rudolfovské pětky byl pomalejší, než loňský ročník a ani Csirik nebyl spokojen. „S výkonem jsem moc spokojený nebyl. Spíš s tím, že jsem neměl na trati žádný problém, protože tenhle rok je pro mě samé zranění,“ dodal vítěz čtvrtého ročníku Rudolfovské pětky. Csirik si běžel pro vítězství v podstatě od samého počátku. „Seběhli jsme z kopce a od té doby už jsem běžel sám,“ dodal.

Csirik vyhrál letos už druhý závod Jihočeského běžeckého poháru a počtvrté se postavil na bednu. Tedy pokaždé, když startoval. „V téhle sezoně mě trápí zranění, takže se chci dát hlavně zdravotně do pořádku, proto nemám nějaký bližší plán. Zkusím ještě něco urvat a pak se hlavně připravovat na další sezonu,“ uzavřel Csirik.

Na druhém místě doběhl Jan Bláha, který pětikilometrovou trať zdolal za 18:24. A také on zopakoval umístění z loňského roku. Třetí skončil prachatický Jan Hron s časem 18:41.

Ženy ovládla Tereza Chlupová z Kamenice nad Lipou, za ní doběhla Linda Rechtoriková z Borotína a třetí skončila Eva Tupá.

Jihočeský běžecký pohár stále vede David Ardamica starší. Ženám vládne Šárka Hýsková. Další závod je na programu ve středu 2. června, kdy se koná Běh olympijského dne. Závod se poběží v Holubově. Ale tentokrát se nepoběží na co nejrychlejší čas, ale na čas, který si sami běžci zvolí.

Štítky Rudolfovská 5, Písek, Jan Bílek, olympijské hry, Jan Hron, Jan Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rudolfovskou pětku zaběhl nejrychleji Jiří Csirik  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.