Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Golfistka Vítů je mistryní České republiky v jamkové hře

Už několikrát jsme o jihočeské nadějné golfistce Gabriele Robertě Vítů psali. Ve svých 15 letech už má za sebou několik úspěchů a nyní přidala další. Stala se ženskou mistryní České republiky v jamkové hře.

Turnaj, který se hrál v Golf resortu Cihelny, byl pro všechny účastnice náročný fyzicky i psychicky. Například mladá Jihočeška odehrála za šest dní sedm kol. A jelikož finále rozhodla až devatenáctá jamka, odehrála 123 jamek za šest dní.

Pojďme ale postupně. První dvě kola se hrála klasicky na rány. Byla to kvalifikace, z které se kvalifikovalo 16 nejlepších žen do klasického pavouka. A Vítů dokázala porazit všechny soupeřky.

Nejdramatičtější okamžiky přinesla neděle, kdy Vítů rozhodla semifinále až na osmnácté jamce, a ještě větší drama nabídlo samotné finále. Na osmnácté jamce vedla Vítů o jednu, ale soupeřka skórovala a bylo srovnáno. Pokračovalo se tak rozstřelem, který Jihočeška rozhodla hned na první jamce, kdy dokázala zahrát birdie. Díky tomu tak získala titul mistryně České republiky v jamkové hře.

Vítů letos odehrála již sedm turnajů, z toho tři zahraniční. Nejlepší výkon podala na mezinárodním mistrovství Německa do 18 let, které je považováno za neoficiální mistrovství Evropy do 18 let. Turnaj, který se hrál na hřišti St. Leon Rot, byl velice silně obsazen a po výsledku, kdy skončila v paru, obsadila 27. místo. Momentálně jí díky těmto výsledkům patří 656. místo ve světovém amatérském žebříčku žen.

Gabriela obdržela na začátku roku sponzorskou kartu, díky které mohla své síly poměřit s profesionálkami na Let Access Tour ve švýcarském Gamsu. Česká golfistka sice neprošla cutem, ale v patnácti letech to pro ni byla neocenitelná zkušenost.

Vítů se daří i v golfové extralize, kdy po dvou kolech na Mnichu je její tým Royal Golf Club Mariánské Lázně průběžně na druhé pozici.

V těchto dnech čeká Gabrielu mistrovství České republiky kadetek na Dýšině a 9. července odlétá do Skotska do dějiště jednoho z nejslavnějších turnajů The Open. Zúčastní se turnaje Open Junior, který se koná jednou za dva roky, hraje se na tři kola na rány a z České republiky jede pouze jedna hráčka a jeden hráč. Pro všechny účastníky je zajištěn také vstup na samotné The Open, tedy na jeden z majorů sezony, kterého se zúčastní všechny mužské golfové hvězdy.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Česko, golfista, Golf Resort Cihelny, a.s., Německo, Evropa, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Golfistka Vítů je mistryní České republiky v jamkové hře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.