Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Úterý 11. června 2024  |  Svátek má Bruno
Bez reklam

VIDEO: Budějce jsou díky akci Eurogym 2016 mladé a v pohybu

Evropské setkání sportovní mládeže Eurogym 2016 rozhýbalo celé České Budějovice a ulice města se zaplnily mladými lidmi z dvaceti zemí. Festival pohybu začal v úterý průvodem asi čtyř tisícovek účastníků z náměstí Přemysla Otakara II. a pak show v Budvar aréně. Ještě v pátek předvedou tisíce gymnastů svoje umění na čtyřech pódiích v centru města, což bude pro obyvatele Budějc nejvíce viditelná část akce.

Pódia jsou umístěna na náměstí Přemysla Otakara II., na Lannově třídě, Mariánském náměstí a samozřejmě také na Sokolském ostrově. „Moc nás těší zájem veřejnosti o lístky na páteční gala a na sobotní závěrečný ceremoniál, kde předáme pořadatelskou štafetu belgickému Liége,“ řekl předseda organizačního výboru akce Roman Slavík.

V souvislosti s Eurogym navštívila Budějce také ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, která se přišla podívat na zahajovací ceremoniál a přijala vedoucí všech národních výprav. „Organizátoři hovoří v souvislosti s Eurogym o tom, že se na něm potkává budoucnost Evropy. S tím souhlasím. Když se dívám na tyto mladé sportovce, tak budoucnost našeho kontinentu vidím velmi optimisticky.“

Eurogym 2016 - čtvrtek

Pátek, 22. července 2016, 09:57

Eurogym 2016 - čtvrtek
Eurogym 2016 - čtvrtek

Štítky České Budějovice, Budvar aréna, Přemysl Otakar II., Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Kateřina Valachová, Evropa, Náměstí Přemysla Otakara II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Budějce jsou díky akci Eurogym 2016 mladé a v pohybu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.