Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

SERIÁL O MISTROVSTVÍ SVĚTA V KARATE 6: Hodnocení trenéra Hýska převažuje pozitivní pohled

Miroslav Hýsek je asistent české národní reprezentace a trenér TJ Karate České Budějovice. Na uplynulé mistrovství světa v Rakousku se z Budějc nominovali čtyři bojovníci – Dominik Mikula, Lucie Veithová, Veronika Halodová a Adriana Crhonková. Trenér bilancuje nad jednotlivými výkony.

1. DÍL: Šampionát zakončily karatistky z TJ Karate soutěží týmů. Vypadly s Íránem
2. DÍL: Mikula vedl a mohl rozhodnout. O postup přišel svými chybami
3. DÍL: Crhonková útočila v divokém zápase na třetí kolo
4. DÍL: Halodová prohrála s Makedonkou a do repasáže se těsně nedostala
5. DÍL: Veithová obsadila 9. místo a výkonnostně jde stále nahoru

Co říct k Lucii Veithové, která v prvním kole narazila na mistryni světa?
Věděli jsme, že jdeme proti mistryni světa a že to bude hrozně těžký zápas. Je to profesionálnka a byla favoritkou. S Luckou jsme si řekli dva hlavní cíle. Chtěli jsme soupeřku kontrolovat z dobré vzdálenosti, z čehož jsme chtěli rychle kontrolovat při jejich útocích nebo ji rovnou předbíhat. V první fázi jsem zariskoval já, když jsem zvedl kartičku a využil možnost jestřábího oka. Jeden rozhodčí ukazoval, že Lucka bod udělala, ale bohužel to nevyšlo. Nechtěli jsme inkasovat v první minutě až půlminutě. To se povedlo. Pak to bylo již otevřené. Verdikt rozhodčích jsem trošku očekával.

V repasáži pak porazila Mexičanku, ale turnaj zakončila prohrou s Ukrajinkou.
Lucka vyhrála s Mexičankou 3:1 a s tímto zápasem jsme byli spokojeni. Lucka měla za úkol kontrolovat pozici, vzdálenost a být připravená na protiútok. Závěr zápasu si pohlídala. Ukrajinku známe, je to zkušená závodnice a nebylo v něm co ztratit. Možná mohla být malinko aktivnější směrem dopředu, ale bohužel jsme inkasovali v závěru a už nebyl čas s tím něco udělat. Jestli je deváté místo úspěch nebo neúspěch teď neřeknu. Musíme si to nejprve pořádně interně vyhodnotit. Ale zklamaný nejsem. Mám z toho dobrý pocit.

Adriana Crhonková se dostala do druhého kola, kde prohrála na praporky.
V prvním zápase šla Adriana proti Mexičance, které jsem se trochu obával. V rozcvičovně vypadala hodně dobře, ale naštěstí rozhodl první bod Adriany, po kterém šla soupeřka psychicky dolu. Po duelu jsme si řekli chyby a chtěl jsem po ní, aby byla více dynamičtější, protože to umí. V dalším zápase šla s Němkou, která už má také medaili z mistrovství světa. Byl to těžký zápas, ale Adriana předvedla hodně slušný výkon. Plnila stanovenou taktiku a za stavu 2:2 mohla rozhodnout. Chtěl jsem po ní, aby šla do útoku, změnila směr a z toho bodovala. Povedlo se, zaútočila na hlavu a doufal jsem, že to rozhodčí ocení. Bohužel se tak nestalo. Ještě jsem to zkoušel zvrátit přes kartu trenéra a přezkoumání u videa, ale ani to nám nepomohlo. Na praporky pak Adriana podle očekávání prohrála.

Veronika Halodová prohrála v prvním kole s Makedonkou. Co byste řekl k tomuto zápasu?
Bohužel jsem ho neviděl, protože současně zápasila Lucka. Vím jen, že Veronika se dlouho v zápase držela a až po prvním inkasovaném bodu, kdy to musela otevřít a riskovat, soupeřka rozhodla. Další body přidala v poslední půlminutě, takže Verča může být se svým výkonem spokojená. Má v sobě potenciál, na kterém budeme nadále pracovat.

A jak zhodnotíte Dominika Mikulu?
To je případ sám o sobě. Kdyby měl natrénováno a byl v laufu jako v roce 2015, tak udělal minimálně třetí kolo, protože měl dobrý los. Ale prohrál hned v prvním kole, i když vedl. Prohrál si to sám. Soupeře podcenil a zbytečně na turnaji rychle skončil.

Štítky TJ Karate, České Budějovice, Lucie Veithová, Adriana Crhonková, Veronika Halodová, Miroslav Hýsek, Linec, mistrovství světa, karate, trenér, Rakousko, Írán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SERIÁL O MISTROVSTVÍ SVĚTA V KARATE 6: Hodnocení trenéra Hýska převažuje pozitivní pohled  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.