Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lyžaři a snowboardisté, pozor! Zima už je tu!

PR článek

Lyžaři a snowboardisté, pozor! Zima je za rohem a je tak nejvyšší čas zkontrolovat stav lyžařského či snowboardového vybavení. Každé lyže i snowboard totiž potřebují svou péči.

Chcete se cítit na svých lyžích nebo snowboardu bezpečně a zažít správný pocit při jízdě? Nechte si své lyže nebo snowboard nabrousit a seřídit v  českobudějovickém Wave Sportu na Rudolfovské ulici 64. Wave Sport je autorizovaným servisem značky Wintersteiger. Zde vám poradí se správnou volbou broušení lyží nebo snowboardu v návaznosti na váš styl jízdy a kompletně se postarají o vaše vybavení.

„Spousta lidí si myslí, že servis stačí dělat jednou za 4 až 5 let. Není to ale pravda. I výrobci sami říkají, že lyže mají daleko větší životnost, když se průběžně servisují. Lyže se nemusí tolik zbrousit, jen se ladí ostrost hran, popřípadě lokální oprava a zásah do lyže je menší, než když se servis provádí až po pěti letech. Pak je hrana zakulacená a musí se hodně zbrousit, aby dosáhla původní kvality. Někdy to už ani opravit nejde, protože rez je už moc hluboko,“ upřesňuje dále majitel Wave Sportu Michael Kvašnovský.

Hrana lyže je alfa a omega jízdy a rozhoduje, zda vás třeba na ledě lyže podrží, nebo ne. Navíc při špatném zkosení hrany lyžař ztrácí i požitek z jízdy. Pro broušení sportovních či rekreačních lyží máme nastavenou univerzální strukturu i úhel. Závodníkům či výkonnostním lyžařům můžeme nabídnout jinou strukturu či úhel broušení hran dle domluvy a požadavků. Správně zvolený úhel hran dle stylu jízdy výrazně zlepšuje jízdní vlastnosti lyží a snowboardu. Jedině pomocí technologie broušení hran keramickými kotouči docílíte přesného úhlování, hladkosti a skutečné ostrosti hran. Hladkost hrany po výbrusu keramickými kotouči prodlužuje hranám životnost.

„Stav hrany je velmi důležitý. Hrany lyže se používáním ztupí a pak nedrží na ledu. Pokud je na ní i viditelná jakákoliv koroze, je to znamení, že je potřeba zajít do servisu. To samé platí pro skluznici. Pokud je skluznice podřená nebo zašedlá, tedy vyschlá, určitě vám na sněhu lyže nepojedou, jak by měly,“ říká odborník na lyžování a majitel českobudějovického Wave Sportu Michael Kvašnovský.  

Ve Wave Sportu mají nejmodernější stroje, které nahradily zastaralou techniku broušení smirkovým papírem. Servis s přesností desetin milimetru provádí na brusném kameni a keramickém kotouči. Skluznice pak dostává například lineární nebo šípovou strukturu. Díky tomu má také lepší kluzné vlastnosti. „Čím je úhel hrany ostřejší, tím je lyže agresivnější a lépe drží. Na skluznici se řeší podbrus lyže od půl stupně až po tři stupně. Je to velká alchymie. Lyže má mnoho specifikací, které se mohou řešit individuálně do posledního detailu. Provádíme i servis běžek. Běžky hranu nemají, řeší se tedy pouze struktura skluznice.“

Servis se ale týká i dalších věcí. „Jedna z nejdůležitějších věcí je seřízení vázání na správnou výšku a váhu. Seřízení provádíme na digitálním stroji Wintersteiger, který zkouší a testuje vázání. Zákazník dostane potvrzení o seřízení vázání, které je potřebné pro školní kurzy nebo pro pojišťovny, když se náhodou stane úraz. Pojišťovna pak zjišťuje, zda byly lyže bezpečně seřízeny. U dětí je navíc důležité zkontrolovat, jestli lyže ještě odpovídají výšce postavy a také zkontrolovat velikost bot. Lidé vše řeší těsně před odjezdem, ale pak zjistí, že jim děti vyrostly a vybavení již nevyhovuje. Tohle všechno je třeba překontrolovat daleko dříve než těsně před odjezdem na hory,“ radí Michael Kvašnovský.

Ve specializované budějcké prodejně na Rudolfovské třídě 64 nabízí kompletní servis i poradentství. Servisní práce jako seřízení a voskování lyží nebo snowboardu dělají pracovníci na počkání bez příplatku. Pokud není například vánoční nával, zvládnou ve Wave Sportu udělat na počkání i broušení lyží.

Kromě servisu lyží a snowboardů nabízí Wave Sport nově i broušení bruslí na automatickém stroji Pro Sharp (lineární brus).

Štítky lyže, snowboarding, broušení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaři a snowboardisté, pozor! Zima už je tu!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.