Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějčtí frisbee junioři vybojovali bronz na mistrovství České republiky

O víkendu 18. – 20. listopadu se konalo v Bohumíně halové mistrovství České republiky juniorů v Ultimate Frisbee. Zúčastnilo se ho 14 týmů z celé republiky a nechyběly ani dva celky českobudějovického Sokola 3SB.

Sobotní sérii zápasů prošel A-tým bez zaváhání. Nejprve základní skupinou, poté také dvěma odpoledními křížovými zápasy. První z nich byl proti silnému pražsko-slatiňanskému soupeři Hairy Fewer. Budějčtí se lehce utrhli do náskoku čtyř bodů, ale soupeř se nevzdal a zabral, až se zápas po vypršení hrací doby dostal na skóre 8:8. V tuto chvíli rozhodoval universe point, tedy poslední bod, který rozhodne o vítězi zápasu. Ten hráči z jihu Čech zvládli a mohli se těšit na potenciálně lehčího soupeře do dalších střetů. Večer je ještě čekal zápas proti týmu z Pohořelic, který však ovládli Českobudějovičtí poměrem 16:6.

Neztratil se ani B-tým, který byl složen převážně z nováčků. V prvním ranním zápase jen těsně prohrál s pražskými Prague Devils, kteří nakonec obsadili 6. místo. V druhém zápase si poradil s bohumínskými Rainbow Banana „B“, ale na třetí výhru už nedosáhl. Nutno říci, že se jednalo o pozdějšího vítěze celého turnaje. Oba křížové zápasy naneštěstí svedly dohromady mladý, ne zcela zkušený tým a celkově čtvrtý, respektive pátý tým celého mistrovství. Výsledky tedy hovořily v neprospěch 3SB „B“.

V neděli ráno „béčko“ nejdříve v dramatickém zápase proti brněnským Left Overs zvítězilo, následně však zápas prohrálo. Nakonec se tedy muselo spokojit s vítězstvím v zápase o konečné 11. místo.

A-tým ráno poslal do bojů o páté místo hráče z Plzně výsledkem 17:1, poté však ve velmi vypjatém zápase proti pozdějšímu vítězi z Hradce Králové neuspěl. Zápas o bronzové medaile skončil znovu v universe pointu, který se i tentokrát přiklonil na stranu Jihočechů. Z Bohumína si tedy junioři a juniorky, hraje se totiž smíšeně, odvezli zaslouženě medaile za třetí místo a zároveň cenu Spirit of the Game, udělovanou týmu s nejférovějším přístupem ve hře.

Halové Ultimate Frisbee je v sport pro dva týmy o pěti hráčích. Cílem je pomocí přihrávek dostat a chytnout disk v zóně soupeře. Juniorská kategorie se hraje smíšeně, tedy chlapci a dívky. V České asociaci létajícího disku je registrovaných přes šest stovek aktivních hráčů.

Autoři

Štítky Česko, Bohumín, Sokola, frisbee, bronzová medaile, Pohořelice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčtí frisbee junioři vybojovali bronz na mistrovství České republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.