Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Maraton v garážích se poběží podesáté. A s výbornými běžci

Budějcký Mercury Maraton čeká v sobotu již 10. ročník. V prostorech druhého podzemního parkoviště se na trať vydá 140 běžců. Mezi favority patří ultramaratonci.

Na závodníky čeká v garážích pod autobusovým nádražím 63 okruhů, 506 zatáček a samozřejmě 42 195 metrů. Jak potvrzují pořadatelé, startovní pole bylo znovu během pár týdnů zaplněno. „Zájem běžců nás těší. Šestého října jsme spustili registrace a v polovině listopadu už jsme mohli konstatovat fakt, že je vyprodáno,“ uvedl za pořadatele závodu Martin Gazda.

Mezi největší favority na vítězství by měli patřit Radek Brunner a Daniel Orálek. „Radek Brunner zaběhl extrémní závod Spartathlon, kdy se běží 245 kilometrů dlouhá trať z Athén do Sparty. Zvládl ho celkově jako třetí v pořadí za 24 hodin a 7 minut,“ řekl tiskový mluvčí závodu Roman Šperňák. „Daniel Orálek je tradiční účastník a několikanásobný vítěz. Má za sebou třeba závod Badwater, který se běží Údolím smrti až na portál hory Mt. Whitney.“

Oba muži dokáží maraton uběhnout kolem dvou a půl hodiny. „Dá se tedy předpokládat zajímavý souboj o vítězství. Dalším, kdo by mohl promluvit do souboje o prvenství je Slovák Peter Tichý, který ve startovní přihlášce uvedl své maximum 2:27:53. Jeho start ale zatím není potvrzený,“ dodal Šperňák.

Na start závodu se postaví 140 nadšenců z devíti zemí Evropy. Kromě Čechů jsou ve startovním poli přihlášeni i běžci z Rakouska, Německa, Slovenska, Polska, Srbska, Maďarska, Francie a Finska. Poprvé se v rámci akce uskuteční i závod štafet, do kterých mimo jiné zasáhne i dvojice známých motocyklových závodníků Matěj a Jakub Smržové.

Start maratonu je ve druhém podzemním parkovišti v sobotu 21. ledna v 10:00.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Daniel Orálek, Spartathlon, Jura Sosnar-Honzák, garáž, Athény, Peter Tichý, Finsko, Německo, Evropa, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maraton v garážích se poběží podesáté. A s výbornými běžci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.