Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj si věří na Olympiádu dětí a mládeže až na dvanáct medailí

Sportovní vrchol roku 2018 je tady. Nejlepší sportovci světa se sjedou na ZOH do korejského Pchjongčchangu. A největší talenti českého sportu jsou již v Pardubickém kraji, aby se představili na Olympiádě dětí a mládeže (ODM). Mezi nimi i 93 zástupců z jižních Čech, kteří si věří až na 12 medailí.

Jihočeskou výpravu na zahájení v pardubické Tipsport areně vedl hokejista Radek Ťoupal, bronzový medailista z roku 1992 z Albertville. Následovalo ho 125 zástupců Jihočeského kraje - 93 sportovců, 26 trenérů a šest servismanů.

Na osmých zimních olympijských hrách dětí a mládeže se budou pokoušet vylepšit páté místo z posledních her. „Kdybychom skončili opět celkově na pátém místě, byli bychom spokojení. I umístění v první polovině, tedy do sedmého místa, by nebylo neúspěchem,“ prozrazuje ambice vedoucí výpravy Jan Steinbauer.

Podle něj mají Jihočeši reálnou šanci získat hned 12 cenných kovů. „Největší šanci mají biatlonisté a běžci. Máme výborné i snowboardisty, hokejisty a krasobruslaře,“ chválí mladé naděje Steinbauer. Ty nastoupí kromě kategorie mladších chlapců v krasobruslení ve všech 11 sportech a budou bojovat o některé z 82 sad medailí, které se v Pardubickém kraji rozdají.

Jihočeský kraj však nejsou pouze České Budějovice a okolí. Sportovci pocházejí i z takových končin, jako je Peč, Čkyně, nebo Ratibořické hory. Pro ně je to tak obrovská šance se ukázat na největší akci pro mladé sportovce a zadělat si na slibnou budoucnost.

A šanci předvést se nemůže zmařit ani blátivé počasí. Všechna sportoviště hlásí stoprocentní připravenost a kvalitní sněhové podmínky. Až 80 centimetrů sněhu ležících na sjezdovkách skiareálu Dolní Morava slibují kvalitní podívanou.

Zahajovací ceremoniál proběhl v Pardubicích včera, v neděli 28. ledna. O medaile se ve 29 disciplínách bude bojovat až do čtvrtka 1. února.

Autoři | Foto Radek Šíma | Zdroj odm.olympic.cz

Štítky ODM, olympiáda, děti, mládež, Jihočeský kraj, olympijské hry, Pardubický kraj, Olympiáda dětí a mládeže, Pchjongčchang, ČEZ Arena (Pardubice), Radek Ťoupal, Albertville

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj si věří na Olympiádu dětí a mládeže až na dvanáct medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.