Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rally Klatovy v ohrožení, letos už podruhé. Pořadatelé uvažují o přesunutí závodu do příští sezony

Pořadatelé Rally Klatovy nezažívají nejšťastnější sezonu. Původně dubnový závod, který svými rychlostními zkouškami zasahuje do Plzeňského i Jihočeského kraje, musel být kvůli pandemii koronaviru přesunut do nového listopadového termínu. V souvislosti s novými opatřeními pořadatelé uvažují také o zrušení závodu v náhradním termínu a přesunu do sezony 2021.

„Mrzelo by nás to tím víc, že jsme dokázali nachystat jiné tratě než na jaře a získat pro ně i veškerá povolení,“ říká předseda organizačního výboru Jan Petrů. Za současných opatření by bylo pro pořadatele tradiční soutěže složité vůbec závod odstartovat.

„Od dubna jsme usilovně pracovali na přípravě podzimního klání a dostali jsme i požehnání pro jeho označení jako Rally Klatovy. Nicméně už na konci léta nás zasáhlo rozhodnutí FIA o zrušení letošního seriálu Mistrovství Evropy historických vozů. Těšili jsme se tedy o to víc na domácí posádky a víme, že ony se těšili na Klatovsko, v tuto chvíli je ale situace velmi nejasná,“ doplnil Petrů.

Jasno by podle něho mělo být příští týden. „Diskutujeme mezi sebou i s nadřízenými orgány o tom, které rozhodnutí bude to nejsprávnější, zatím si tím však nejsme jisti ani my sami. O tom, zda se soutěž odjede, rozhodne její organizační výbor nejpozději v pondělí 19. října, do té doby prosíme veřejnost o trpělivost,“ uzavřel předseda organizačního výboru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Frühauf

Štítky Klatovy, rally, Rally Klatovy, motorsport, koronavirus, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, rallye, pandemie covidu-19, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Mezinárodní automobilová federace, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rally Klatovy v ohrožení, letos už podruhé. Pořadatelé uvažují o přesunutí závodu do příští sezony  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.