Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Michek opět dokončil v první dvacítce. Nečekal jsem, že budu zajíždět takové výsledky, říká

I přes penalizaci se opět vešel do první dvacítky. Řeč je o Martinu Michkovi, který je na Dakaru průběžně nejlepším českých reprezentantem v kategorii motocyklů. Po minutové penalizaci dnes skončil na šestnáctém místě. Páteční rychlostní zkouška, kterou organizátoři zkrátili z 448 na 347 kilometrů, byla dle českých jezdců nádherná.

„Fakt krásná. Moc jsem si ji užil. Byla rychlá, jelo se pořád na písku, různá esíčka. Byly tam zákeřné duny a rychlé pisty. Udržet v té rychlosti motorku v písku, není nic jednoduchého. Bylo to fyzicky strašně náročné,“ popsal Michek. Poprvé v životě byl na Dakaru v cíli pod deset minut za vítězem.

„Ten trest jsem dostal za to, že jsem ve speciálce nedobrzdil do kontrolního bodu. Ale bylo to kvůli kamenu. Místo zpomalení rychlosti jsem musel přidat, abych ho přeskočil a nespadl,“ vysvětlil Michek, který je průběžně osmnáctý.

V každé etapě se Martin Michek umístil v první dvacítce pořadí a často tak konkuroval i závodníkům jedoucím na továrních motorkách. „Nečekal jsem, že budu zajíždět takové výsledky. Loni to bylo o dost snazší, protože hodně jezdců ze špičky etapy nedokončovalo a ze závodu vypadlo. Tentokrát se zatím téměř všichni drží, takže ta konkurence je obrovská. O to víc si těch umístění vážím,“ uzavřel Michek.

Ohodnoť článek

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michek opět dokončil v první dvacítce. Nečekal jsem, že budu zajíždět takové výsledky, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.