Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sokol Hluboká v šesté sérii baseballové Extraligy vyzve Kotlářku Praha. Pokud počasí dovolí

Základní část české baseballové Extraligy se přehoupla do druhé poloviny, nováček soutěže, Sokol Hluboká, se průběžně usadil na povzbudivém druhém místě neúplné tabulky, ale čekají na něj v boji o TOP 6 silní soupeři. O víkendu se – pokud to počasí a stav hřišť dovolí - utká s Kotlářkou Praha.

První dvojutkání je na programu v sobotu odpoledne ve třináct a v šestnáct hodin v Praze na Vypichu, v neděli se série stěhuje na Hlubokou, kde se hraje od 13.00. Vzhledem k předpovědi počasí ale bude záležet na tom, zda hřiště budou hratelná. Po Eagles Praha (série 1:2), Tempu Praha (série 3:0), úřadujících mistrech ČR Draci Brno (série 2:1), Blesku Jablonec (nedohraná série 1:1) a Olympii Blansko (série 3:0), se hlubočtí utkají s Kotlářkou Praha.

Oby týmy o sobě hodně vědí, protože v Kotlářce v minulosti úspěšně hráli nebo hostovali hlubočtí odchovanci, tahoun Sokola pálkař Martin Mužík, talentovaný osmnáctiletý pálkař Matěj Vlach a jeho starší bratr Vojtěch Vlach na nadhozu a další. V Kotlářce úspěšně působil současný trenér Sokola Zdeněk Josefus a na jih Čech zamířil v této sezóně z pražského Vypichu i nejlepší nadhazovač Extraligy Jan Novák.  Kotlářka je tradičním extraligovým týmem, letos bojuje o TOP 6 zatím z osmého místa s pěti body. Na pálce patří mezi nejzkušenější Australan Scott Mulhearn, který je zároveň i hlavním trenérem, dobře pálí Ondřej Blažka, příznivé statistiky mají letos dvacetiletý Matyáš Kornacki  a další mladíček Daniel Riegger. Hrající legendou Kotlářky je třiačtyřicetiletý Patrik Kolkus. Na nadhozu mají zatím nejlepší čísla Jiří Vavruša, Lukáš Ercoli a Američan Tate Gillespie.

„Rozhodující pro tento víkend bude jednoznačně počasí, na mokrém povrchu riskujete zranění hráčů, v dešti se baseball prostě hrát nedá. My bychom rádi, aby byl extraligový itinerář narušen co nejméně, protože nás čeká náročný program. Po sérii s Kotlářkou jsme ve středu od čtyř měli dohrávat odložené utkání s Bleskem v Jablonci, nicméně bude podle všeho zřejmě opět odloženo. V týdnu držíme náročnou sérii tréninků, ale hlavně cítíme, že kluci jsou v pohodě, v týmu funguje chemie, vyhýbají se nám zranění, můžeme dávat prostor širší lavičce a odložená utkání takto dobře rozběhnutý rytmus trochu rozhodí,“ soudí předseda Sokola a dlouholetý hráč David Šťastný.

„Kotlářka potřebuje nutně body, aby dosáhla na TOP 6, to bude jejich jasný cíl. Zkušení hráči se navzájem dobře znají, bude rozhodovat momentální forma. My jsme v neděli proti Blansku dali velký prostor vlastním odchovancům a oni odvedli výbornou práci. Lukáš Jelínek je ročník 2005, odehrál prakticky celý zápas jako zadák, byl skvělý na pálce, Petr Vojta je ročník 2002, odházel přesně to, co jsme potřebovali, v poli si pak odbyl extraligovou premiéru Michal Malát, tomu je šestnáct. Tihle a další mladí kluci jako jsou samozřejmě bratři Vlachové, kteří nastupují pravidelně, ale také je jim teprve osmnáct a dvacet, to je budoucnost baseballu na Hluboké. A tak, jak se budeme blížit k TOP 6, ponesou stále větší odpovědnost a vyzkouší si těžká utkání,“ říká trenér Sokola Zdeněk Josefus. Po Kotlářce a dohrávce s Jabloncem totiž čekají na Sokol tři soupeři z čela extraligové tabulky, kteří si budou chtít pojistit TOP 6 – Cardions Hroši Brno jsou momentálně pátí, Nuclears Třebíč čtvrtí a poslední kolo základní části vyvrcholí soubojem jako řemen s lídrem tabulky Arrows Ostrava, kteří mají zatím suverénně nejlepší útok a jejich pálkaři okupují přední místa extraligových statistik.

Pokud tedy počasí dovolí odehrát šesté kolo, v sobotu 15. 5. se v Praze na Vypichu nad Markétou hraje od 13.00 a pak od 16.00, v neděli 16. 5. se série přesouvá na jih Čech, kde se třetí utkání odehraje pod hlubockým zámkem od 13.00. Všechna utkání jsou streamována a živě komentována a vidět je můžete na webech pořádajících týmů nebo na webu České baseballové asociace.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Stanislav Janů

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, extraliga, Praha, Česko, Jablonec, trenér, Vypich, Brno, Blansko, Arrows Ostrava, Česká baseballová asociace, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká v šesté sérii baseballové Extraligy vyzve Kotlářku Praha. Pokud počasí dovolí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.