Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dohrávka čtvrtého kola Sokol versus Blesk Jablonec nad Nisou byla opět odložena, v sobotu přijedou na Hlubokou Nuclears Třebíč

Česká baseballová Extraliga měla ve středu pokračovat dohrávkou čtvrtého kola již dvakrát odloženým zápasem mezi domácím Bleskem Jablonec nad Nisou a Sokolem Hluboká.

O prvním májovém víkendu se týmy rozešly smírně, když první utkání vyhrál Blesk 8:0 a ve druhém Sokol zvítězil na Hluboké 9:6. Třetí utkání série, které bylo už dvakrát odloženo kvůli nehratelnému hřišti v Jablonci nad Nisou, dnes mohli startovat dva američtí nadhazovači: za Blesk James Smiley a za Sokol Wesley Roemer, ale utkání bylo opět odloženo. Hluboké stále schází před dvěma posledními sériemi základní části Extraligy dohrát jedno odložené utkání, Blesku dvě.  Po dnešku zůstává Blesk se šesti body osmý a jede v sobotu do Brna na Hrochy, Sokol Hluboká získal v průběžné tabulce zatím 13 bodů a je třetí.

Už v sobotu ale přivítá na svém hřišti tým Nuclears Třebíč. Energetici z Vysočiny drží šestou příčku, zajišťující účast v TOP 6, ale doráží na ně Tempo Praha a další dychtivci o účast ve finálové skupině. Jde opravdu o hodně a Třebíčští pojedou naplno.  Osmá série zahajuje pod hlubockým zámkem v sobotu 29. 5. v 13:00, druhé utkání se hraje od 16:00 nebo podle vývoje prvního utkání. Třetí zápas se hraje v Třebíči v neděli 30. května od 13:00.

„Škoda, že jsme dnes v Jablonci nemohli hrát. Kluci jsou nažhavení, protože potřebujeme bod jistoty pro účast v TOP 6 a v posledním utkání s Hrochy v Brně jsme si ho prohráli sami zbytečnými chybami. Sérii s Nuclears, kteří mají výborné pálkaře, odehrajeme v osvědčeném pořadí startérů Jan Novák, druhé utkání zahájí William Parson a třetí v Třebíči James Boyce,“ zve na extraligový baseball trenér Sokola Zdeněk Josefus.

„Pro jistotu TOP 6 potřebujeme poslední bod. Finálová skupina byla náš nováčkovský cíl, jsme opravdu blízko a věřím, že o víkendu pro celou Hlubokou finálovou šestku vybojujeme. Třebíč je zkušeným extraligovým účastníkem, má kvalitní pálkaře, daří se Rayenovi Johnsonovi, Justinovi Revelsovovi či Matěji Brabcovi na nadhozu, ale našim klukům rovněž, takže myslím, že můžeme pozvat diváky na parádní baseball,“ soudí předseda a hráč Sokola David Šťastný.      

Všechna utkání budou streamována a komentována. O zasvěcený komentář z Hluboké, který diváci kvitují, se postarají tradičně Milan Mařík a Jan Kolář. Přenosy můžete sledovat na webech pořádajících týmů www.baseball-hluboka.cz/extraliga nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Jablonec nad Nisou, Třebíč, Česká baseballová extraliga, Blesk, Hluboké, Brno, Sokola, Česká baseballová asociace, Jan Kolář, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohrávka čtvrtého kola Sokol versus Blesk Jablonec nad Nisou byla opět odložena, v sobotu přijedou na Hlubokou Nuclears Třebíč  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.