Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokol Hluboká přehrál Hrochy Brno a je v baseballové Extralize pátý

Ve čtvrtém kole baseballové Extraligy zvládl Sokol Hluboká duel s Cardions Hrochy Brno skvěle. V sobotu ve sportovně relaxačním centru na Hluboké zvítězil v obou domácích utkáních 1:0 a 6:4, v neděli v Brně prohrál v herně vyrovnaném utkání 4:8. V extraligové tabulce patří Sokolu páté místo, Hroši jsou šestí. Sokol Hluboká – Cardions Hroši Brno 1:0.

Tohle utkání mělo v duelu Sokola s Hrochy několik nej. Bylo rozhodně nejdramatičtější: rozhodla ho poslední směna. Bylo nejkratší: vynikající výkony nadhazovačů ho zkrátily na dvě hodiny. A bylo zřejmě i nejsledovanější, protože si ho vybrala pro živý přenos Česká televize na kanále ČT sport Plus. Ale hlavně bylo posledním domácím galapředstavením novozélandského nadhazovače Jamese Boyce, který už v pondělí odlétá do USA do New Jersey, kde získal angažmá. „Jimmy, gratulujeme! A děkujeme za perfektní práci,“ komentuje hlavní trenér Sokola Hluboká Zdeněk Josefus.

Jimmy Boyce se rozloučil s Hlubokou parádním „complete game shutoutem“ a řekl si o další nominaci na nadhazovače týdne. Odházel devět kompletních směn, až do čtvrté směny nepustil na metu jediného Hrocha, v zápase nepovolil žádný doběh a rozdal 9 strikeoutů. S bezchybně hrajícím polem za zády kontroloval obranu Sokola, ale výsledkově podobně se do deváté směny dařilo i Lukášovi Ercolimu na nadhozu Hrochů. Ten sice tak nedominoval, domácí Sokol obsazoval mety, nejvíc „zlobili“ Petr Síla (2B), Matěj Vlach (SB) či Josef Novák (SB), ale ani Lukáš svými technickými nadhozy nepovolil jediný doběh. Pak přišla poslední devátá směna. V její dohrávce pustil Lukáš Ercoli na metu agilního Matěje Vlacha, který odehrál další skvělý zápas. Hroši poslali na nadhoz svého tradičního closera Kellena Croceho. Při jeho prvním nadhozu si Martin Mužík zkušeně počkal a při druhém trefil „walk-off triple“ mezi dva polaře Brna a Matěj Vlach doskočil elegantním skluzem pro vítězství. „Sokol slavil po infarktovém konci první výhru a Martin Mužík parádním výkonem v celé sérii i své 26. narozeniny! Gratulujeme,“ dodal Josefus.

Sokol Hluboká – Cardions Hroši Brno 6:4

Hned úvod první směny přinesl další parádní představení rozjetého line-upu Sokola. Prvním odpalem dosáhl rychlík Petr Síla double, Matěj Vlach singlem obsadil první metu a třetí v řadě Martin Mužík pak trefil parádně svůj druhý homerun v sezóně! Po jeho tříbodovém homerunu byli Sokoli diváci na pěkně obsazených tribunách v ráží, ale nadhazovač Hrochů Jakub Bílek se srovnal a do šesté směny držel pálkaře Sokola na uzdě. Dobře se rozházel i domácí pitcher Petr Vojta, bodoval proti němu po double jenom Jan Pospíšil. Po Petrovi Vojtovi na kopci v páté směně letos poprvé nastoupil po dlouhodobém zranění Jan Novák a odházel dobrou čistou směnu. Po něm trenér Zdeněk Josefus vyzkoušel i mladičkého Michala Maláta a Viktora Sedláčka. Hroši byli stále na dostřel, snažili se o vyrovnání a v sedmé směně se po zmatcích v poli dostali na rozdíl jediného bodu. Vzrušení v tomto okamžiku přinesla i nechtěná srážka jednoho z hráčů s rozhodčím Vladimírem Richterem, který se za potlesku publika po pár minutách dokázal vrátit do hry. V dohrávce sedmé směny ale hrající trenér Scott Mulhearn získal pro Sokol hned dva doběhy. Dva doběhy zařídil pro Hrochy svým homerunem v osmé směně i Petr Čech, ale Scott Mulhearn jako closer Sokola už na kopci nepřipustil žádné drama a dovedl Hlubocké k další důležité výhře.   

Cardions Hroši Brno – Sokol Hluboká 8:4

V neděli dokázali Hroši využít domácího prostředí a korigovat prohru v sérii. Za Sokol utkání startoval australský nadhazovač Billy Parsons, za Hrochy vynikající Američan Kellen Croce. Ten dominoval, rozdal v pěti směnách devět strikeoutů a dovolil jen dva odpaly hlubockému Matěji Dvořákovi, kterému se na pálce mimořádně dařilo.  I proto vedli Hroši po pěti směnách 5:1.  Stejně jako na Hluboké v sobotu mělo utkání rychlý spád s menším počtem běžců než obvykle. V šesté směně nahradil na kopci Crocea domácí Raymond Whitehead. Na nerozehřátého střídajícího nadhazovače si počkal Martin Mužík, který dvoumetovým odpalem k plotu zavelel do útoku. Třetí úspěšný odpal trefil Matěj Dvořák a poslal domů Martina Mužíka – 2:5. Sokol měl dobře obsazené mety, stačil jeden úspěšný odpal ke korigování stavu. Hroši si vzali timeout, silný tlak Hluboké ustáli a v další směně rozdíl ještě navýšili na 2:7. Na kopec šel levoruký Štěpán Havlíček, který je na Hluboké na hostování z Blanska. Sokol bojoval i v sedmé směně. Dvoumetový odpal opět předvedl Martin Mužík a po něm Vasil Zhupanin, který poslal Martina domů pro další bod. Vypadalo to, že doběh stihl i Scott Mulhearn, ale rozhodčí rozhodli jinak a bylo to stále 3:7. V deváté směně Lukáš Trunkát po nenápadné akci poslal na domácí metu Daniela Ondrouška a Hroši tak pojistili svou domácí výhru. Sokol podržel ve hře jedním ze svých neuvěřitelných zákrocích v poli Petr Síla, ale dohnat v poslední dohrávce pět bodů už bylo moc. Sokol korigoval na závěrečných 4:8 po třetím povedeném odpalu Martina Mužíka, který poslal domů Petra Sílu a herně vyrovnané utkání tak skončilo spravedlivě vítězstvím Hrochů.                           

V sérii pátého kola se o víkendu utká Sokol Hluboká s Tempem Praha, které jede a je zatím druhé za suverénními Draky Brno. První utkání začíná ve sportovně relaxačním areálu na Hluboké v sobotu 30. 4. ve 12. hodin, druhé začíná v 15. hodin, respektive zhruba půl hodiny po skončení prvního utkání. Třetí zápas série se hraje v Praze v neděli 1. května od 13. hodin. Domácí utkání s živým komentářem Milana Maříka a Jana Koláře jsou streamována na kanále Sokola Hluboká www.baseball-hluboka.cz a České baseballové asociace.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Sokol, Hluboká, baseball, extraliga, Brno, Hluboké, James Boyce, SCOTT Sports, trenér, Hroši Brno, Česká televize, Praha, USA, kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká přehrál Hrochy Brno a je v baseballové Extralize pátý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.