Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Baseballisté Sokola jsou po základní části Extraligy čtvrtí a budou hrát v TOP 6. O víkendu čekají Draky Brno

Nedělní podvečerní dohrávka mezi Cardion Hrochy Brno a Sokolem Hluboká zakončila velmi vyrovnanou základní část letošního ročníku Extraligy v baseballu mužů. Baseballisté Sokola v ní obsadili vynikající čtvrté místo se stejným bodovým ziskem jako druzí Nuclears Třebíč a třetí Cardion Hroši Brno. A na rozdíl od minulé sezony se probojovali do TOP 6 mezi šest nejlepších týmů, kteří budou bojovat o finálovou skupinu.

Sokol absolvoval o víkendu dvě poslední dohrávaná utkání. V pátek večer si doma poradil i do třetice s loňským vicemistrem Arrows Ostrava 6:1, a v neděli v Brně přetlačil Cardion Hrochy Brno v nastavené desáté směně 7:6. Získal tak z jedenadvaceti utkání základní části 12 výher s procentuální úspěšností 571 % a vyrovnaným skóre 136:136. 

Sokol Hluboká – Arrows Ostrava 6:1

Sokol zvládl i odložené utkání s loňským vicemistrem Arrows Ostrava. Na kopci startoval domácí nadhazovač Alec Lemmon, po něm se o směny podělili hlubočtí mladíci Viktor Sedláček, Patrik Schiefert, Lukáš Blažek a Michal Malát a pálkařům Arrows dovolili jen jeden doběh v sedmé směně. V tu dobu už pálkaři Sokola stáhli tři doběhy a postupně přidávali další. Dařilo se opět Martinu Mužíkovi, který zaznamenal dva dvoumetové odpaly a je v řadě statistik na nejpřednějších pozicích mezi extraligovými pálkaři, Matěji Dvořákovi, bodoval Camden Vasquez, který podává na pálce výborné vyrovnané výkony, i mladý Josef Kovanda, vidět byl Lukáš Jelínek a další. Za Arrows bodoval až v osmé směně Aleš Navrátil a Ostravští marně hledají loňskou pálkařskou fazónu. A protože již dále nebodovali, utkání, ve kterém již prakticky o nic nešlo krom postavení Sokola v tabulce, skončilo před dohrávkou deváté směny.  

Cardion Hroši Brno – Sokol Hluboká 6:7 (F10)

Posledním utkáním základní části letošní Extraligy byla dohrávka utkání z druhého kola, přerušeného za stavu 2:2 v páté směně. Začínalo se tedy šestou směnou, v níž nadhazovač Sokola Petr Vojta ani jeho soupeř Luis Rengel žádný doběh nedovolili. V sedmé ostře pálili hlubočtí Josef Kovanda a Camden Vasquez, ale Brněnští stihli v dohrávce otočit na 4:5. Osmou směnu nadhazovači obou týmů udrželi bez bodu, ale v deváté po ráně Lukáše Jelínka doběhl pro vyrovnání Martin Mužík. Šlo se do desáté směny, v níž dva rozhodující doběhy pro Sokol zařídil opět Camden Vasquez.

Sokol se tak bodově dotáhl na své soupeře z Brna i Třebíče, kteří jsou v tabulce základní části s dvanácti výhrami druzí a třetí. Základní část vyhráli Draci Brno, kteří mají o jedno vítězství více. Boj o TOP 6 byl letos nebývale vyrovnaný, mezi prvním a šestým byl rozdíl dvou bodů…

TOP 6 rozlosována

Česká baseballová asociace v pondělí zveřejnila los nadstavby TOP 6. Soupeřem Sokola Hluboká bude o tomto víkendu vítěz základní části Draci Brno. V pátek 26. 5. se hraje od 19. hodin v Brně, série pokračuje v sobotu 27. 5. v Brně od 13. hodin a v neděli 28. 5. se přesune na Hlubokou, kde se bude hrát ve sportovně relaxačním areálu od 13. hodin. První série proti sobě postaví ve stejném termínu oba pražské týmy: Eagles se utkají s Tempem, a Nuclears Třebíč přivítají Cardion Hrochy Brno.               

Rui Narasaki musel skončit kvůli zranění lokte

Do Nadstavby kráčí Sokol s jednou změnou: Japonský nadhazovač Rui Narasaki, který v základní části získal tři vítězství, odházel čtyřiadvacet směn a nadělil stejně tolik strikeotů, nemůže ze zdravotních důvodů pokračovat v sezoně.

„Rui si zranil loket tak, že je jeho start v Nadstavbě vyloučen. Chtěl bych mu za celý tým poděkovat, odvedl skvělou práci, pomohl nám splnit náš cíl vybojovat TOP 6 a byl dobrým kamarádem i mentorem pro naše mladé nadhazovače. Domluvili jsme se spolu na ukončení hostování a Rui v týdnu odlétá domů do Japonska. Nejen na nadhozu nám proto v Nadstavbě pomůže zkušený americký univerzál Joseph Evan Enea, který si naši Extraligu již vyzkoušel a rádi bychom ho nasadili už do první série nadstavby s Draky Brno,“ říká předseda Sokola bývalý reprezentační nadhazovač David Šťastný.

Letos byla základní část Extraligy nebývale vyrovnaná, o pořadí týmů v šestce rozhodovalo prakticky jedno dvě vítězství. „Jsem rád, že můžeme hrát o finálovou čtyřku. Ještě důležitější ale pro mne je kvalita, jakou tým letos předvádí, chemie týmu. Trenér Tim Crowe dává prostor našim mladým odchovancům, pracuje s jejich sebedůvěrou, mentalitou, zkušenější hráči jako Martin Mužík a Matěj Dvořák a další je táhnou nahoru, kluci se navzájem povzbuzují a to, jak je nyní mužstvo poskládáno, je pro mne příslibem pro i pro další sezony,“ hodnotí dosavadní výkony Sokola David Šťastný.         

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Stanislav Janů

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baseballisté Sokola jsou po základní části Extraligy čtvrtí a budou hrát v TOP 6. O víkendu čekají Draky Brno  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.