Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Budějcké gymnastky slavily další úspěch

Je jim teprve 10 let a takový úspěch nikdo nečekal. Merkur České Budějovice opět zabodoval ve sportovní gymnastice. Na mezinárodním závodě v Brně zazářily gymnastky z českobudějovického Gymcentra Merkur Anna Beerová a Adriana Hosnedlová.

Pod vedením úspěšné trenérky Karolíny Imbrové odjely v pátek svěřenkyně Anna Beerová a Adriana Hosnedlová na 1. mezinárodní závod jako „miminka“ ve své věkové kategorii.

Memoriál Jana Gajdoše je závod ve sportovní gymnastice družstev děvčat a chlapců (3 +1). Výsledek družstva tvoří tři nejvyšší známky na každém nářadí. Současně je tento závod kvalifikačním závodem pro finále 12 nejlepších jednotlivců. Následující den se vytvoří dvojice z chlapců a děvčat, kteří bojují proti sobě až do samého finále nejlepších mezinárodních smíšených dvojic.

Děvčata Anna Beerová a Adriana Hosnedlová tvořily družstvo s děvčaty gymnastické akademie Praha GYMPRA. Jako družstvo obsadily krásné 6. místo. V této obrovské konkurenci starších a zkušenějších děvčat dokázaly obě dívky jako nejmladší žákyně obsadit výborné příčky.

Anna Beerová získala třetí místo se 43,600 body z 56 závodnic a tímto umístěním si zajistila přímý postup do kvalifikačního závodu smíšených dvojic následující den. Ve svých 10ti letech porazila o tři roky starší žákyně na mezinárodní úrovni. S tímto výsledkem nepočítala ani trenérka Karolína Imbrová, která závod brala jako velkou motivaci a zkušenost do budoucna.

Anna Beerová ve finále se slovinským gymnastou

A co vůbec nikdo nečekal, že se Anna Beerová dostane až do samého finále závodu. Se svým gymnastickým sportovcem ze Slovinska vybojovali úžasné 4. místo smíšených dvojic. 

Nic není nemožné a je vidět, že děvčata z českobudějovického Merkuru pod vedením trenérky Karolíny Imbrové mají našlápnuto hodně vysoko. Děvčata čeká zanedlouho Mistroství České republiky družstev v Ostravě. Cílem je získat nejvyšší umístění a postoupit do I. Ligy.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karolína Imbrová

Štítky sport, gymnastika, Merkur České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké gymnastky slavily další úspěch  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.