Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Michek drží na Dakaru i po osmé etapě umístění v první desítce

Budějčák Martin Michek zajel v osmé etapě Rally Dakar dvacátý čas, na Benavidese ztratil skoro osmnáct minut. Udržel se ale v elitní desítce, jedenáctý Francouz Romain Dumontier snížil jeho náskok o necelé dvě minuty. Aktuálně má jezdec týmu Orion Moto Racing Group na 11. místo náskok téměř 14 minut. Za devátým Slovákem Štefanem Svitkem zaostává o 45 minut.

„Dnešní etapa byla hrozně moc těžká. Do poloviny se mi jelo dobře. Byl nějaký písek, duny. Bylo to fajn. Pak nás pořadatelé zatáhli do kamení, kde jsem udělal jednu navigační chybu. Zabloudil jsem a totálně jsem se ztratil. Nemohl jsem ani najít cestu zpět. Měl jsem co dělat, abych se z toho dostal. Pořád se držíme, ale kameny nesvědčí mojí bolavé ruce. Není to úplně jednoduché, ale budu se snažit,“ shrnul v cíli etapy Martin Michek.

Dnešní etapu v Saúdské Arábii z Davadmí do Háilu, během níž účastníky 46. ročníku slavné soutěže čekalo 458 kilometrů rychlostní zkoušky, vyhrál mezi motocyklisty obhájce prvenství Kevin Benavides z Argentiny. Vedoucí Brabec byl dnes sedmý, na absolutně druhého Rosse Branche z Botswany má k dobru 42 sekund. Dnešní vítěz Benavides je pátý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion – Moto Racing Group

Štítky Dakar, rally, Martin Michek, sport

VIDEO: Michek drží na Dakaru i po osmé etapě umístění v první desítce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.