Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Michek dál na Dakaru uzavírá první desítku. Dneska to bylo úplné peklo, řekl v cíli etapy

Motocyklista Martin Michek si dnešním devátým místem vyrovnal osobní maximum na slavné soutěži a i nadále je celkově desátý. Účastníci 46. ročníku slavné soutěže dnes v Saúdské Arábii absolvovali oproti původním plánům zkrácenou etapu s 420 kilometry rychlostní zkoušky. Vedla ale v náročném kamenitém terénu.

Mezi motocykly byl dnes nejrychlejší Ross Branch z Botswany, který dokázal Brabce porazit o 32 sekund. Tovární jezdec Hondy bude v závěrečném dnu hájit více než desetiminutový náskok. Michek zaostal za nejrychlejším o 14:27 minuty a upevnil si průběžné desáté místo. Na jedenáctého Inda Haritha Noaha má k dobru deset minut.

„Dneska to bylo úplné peklo, jelo se v kamenech po kamenitých cestách, šíleně prašných mezi horami. Písku tam bylo minimum, asi jen dvacet kilometrů,“ řekl Michek, jenž v průběhu etapy dostihl do středy jedenáctého Francouze Romaina Dumontiera a jeho krajana Jeana-Loupa Lepana, takže tušil dobrý výsledek. „Snažil jsem se jich držet. Dumontier udělal navigační chybu a já toho pak využil,“ uvedl.

Jezdec týmu Orion Moto Racing Group devátým místem vyrovnal své dakarské maximum. „Je to úžasný výsledek. Už se cítím lépe, jen ruka mi nepracuje tak, jak by měla, ale lepší se to každým dnem. Zítra jsem připraven závodit do konce a minimálně udržet celkové desáté místo,“ dodal Michek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Orion – Moto Racing Group

Štítky Dakar, rally, Martin Michek, sport

VIDEO: Michek dál na Dakaru uzavírá první desítku. Dneska to bylo úplné peklo, řekl v cíli etapy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.