Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Rallye Český Krumlov slibuje napínavý souboj na sobotu. Stříteský se ujal vedení o necelou sekundu

, aktualizováno 18. května 2024, 8:15

Na neskutečně vyrovnaný souboj je zaděláno na Rallye Český Krumlov. Před poslední páteční zkouškou, tedy po více než padesáti ostrých kilometrech, se o první místo dělil Jan Kopecký s Dominikem Stříteským. Jelikož na poslední zkoušce první etapy zajel rychlejší čas druhý jmenovaný, ujal se také těsného vedení po prvním dni. Třetí místo s minimálním odstupem drží Erik Cais. Všechny tři posádky sedlají Škodu Fabia RS Rally2.

Jednapadesátý ročník soutěže opět odstartovala divácká rychlostní zkouška na českobudějovickém výstavišti. Poté se jezdci vydali do Krumlova, kde přejeli slavnostní startovní rampu v Jelení zahradě. Během odpoledne a večera se posádkám dvakrát měřil čas na zkouškách Rožmitál, Citajl a Ján, přičemž mezi oběma průjezdy těmito testy se závodníci vrátili do svého servisního českobudějovického zázemí na výstavišti. V jeho prostorách na ně večer čekal ještě jeden průjezd zdejší rychlostní zkouškou CB Auto Rallye Aréna. 


Jan Kopecký.

Po projetí cílem poslední páteční rychlostní zkoušky drží vedoucí příčku Dominik Stříteský s náskokem 0,8 sekundy na druhého Jana Kopeckého. Třetí Erik Cais ztrácí necelých pět sekund na vedení. Nutno dodat, že pro Caise jde o první start na jihu Čech. Při svém čtvrté soutěži s novou Toyotou GR Yaris Rally2 drží čtvrté místo se ztrátou necelých deseti sekund Filip Mareš. Pátý Václav Pech s letitým Fordem Focus RS WRC 06 ztrácí téměř patnáct sekund, a to především kvůli desetisekundové penalizaci za pozdní příjezd. Mezi vozy s poháněnou přední nápravou se první den ujal vedení Slovák Ján Kundlák.

V sobotu na posádky čeká dalších 103 měřených kilometrů. Z centra Jihočeského kraje v půl osmé ráno odjedou posádky na těžké rychlostní zkoušky Malšín, Malonty a Kohout. Každou z nich opět absolvují dvakrát s vloženým krátkým poledním odpočinkem, spojeným s přesunem do servisu v Českých Budějovicích. I jemu bude předcházet průjezd RZ na výstavišti. A teprve poté, co posádky zvládnou celou porci dohromady patnácti „erzet“ během dvou dní, budou moci oslavit úspěšný víkend na cílové rampě. Ta na ně opět bude připravena v prostředí Jelení zahrady pod českokrumlovským zámkem.

51. Rallye Český Krumlov po první etapě:
1. Stříteský / Hovorka – Škoda Fabia RS Rally2 – 35:29,0
2. Kopecký / Hloušek – Škoda Fabia RS Rally2 +0,8
3. Cais / Těšínský – Škoda Fabia RS Rally2 +4,7
4. Mareš / Bucha – Toyota GR Yaris Rally2 +9,3
5. Pech / Uhel – Ford Focus WRC +14,8
6. Březík / Krajča – Škoda Fabia RS Rally2 +1:41,8
7. von Thurn und Taxis / Hain – Škoda Fabia RS Rally2 +1:43.7
8. Jirásek / Machů – Škoda Fabia R5 +1:47,3
9. Enge / Engová – Toyota Yaris GR Rally2 +2:27,0
10. Cvrček / Prokorát – Škoda Fabia RS Rally2 +2:37,2

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Chum Photoshoots, Rallye Český Krumlov

Štítky výstaviště, Česko, Jihočeský kraj, Erik Cais, Český Krumlov, Jan Kopecký, sportovní soutěž, Rallye Český Krumlov, Dominik Stříteský, Filip Mareš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov slibuje napínavý souboj na sobotu. Stříteský se ujal vedení o necelou sekundu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.