Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Do Tábora o víkendu zamíří triatlonisté z celého světa. Závod omezí dopravu v centru města

Už tuto neděli se stane Tábor dějištěm Evropského poháru juniorů a mistrovství ČR ve sprint triatlonu. Účast na závodu potvrdili sportovci nejen z Evropy, ale i celého světa. Akce omezí dopravu v centru města.

Závod si stabilně udržuje jednu z nejvyšších účastí v celém závodním kalendáři, organizátoři očekávají až 500 účastníků napříč kategoriemi. „Účastníci milují atmosféru podél táborské trati, patří k nejlepším v celé Evropě,“ popisuje zástupce Evropské triatlonové unie Herwig Grabner.

Účast na závodu potvrdili nejen sportovci z Evropy, ale i z Argentiny nebo Mexika. Na závodníky čeká technicky náročná městská trať plná sprintů a prudkých stoupání. Centrum závodu se bude nacházet pod Sladovnou na břehu Jordánu.

„Trasa kola zahrnuje čtyři okruhy o celkové délce 20 kilometrů. Běžecká část měří pět kilometrů a vede po třídě 9. května, okolo Hotelu Palcát na břeh Jordánu a zpět pod Sladovnu na dopravní hřiště,“ popisuje Tomáš Macháček, ředitel závodu Českého poháru. „Klíčem k dobrému umístění bude rychlá adaptace na různé části trati,“ dodává.

Na startu závodu bude také celá řada reprezentantů, kteří se poperou o české tituly. K hlavním favoritům tak budou patřit David Martin, Tomáš Kříž, Filip Václavík, Filip Tlamka nebo Radim Grebík. Mezi ženami letos ukazují skvělou formu Tereza Svobodová nebo Hana Kolářová, medaili bude chtít také Kateřina Mičková. Kromě české triatlonové špičky se na trati vedené centrem města představí také celá řada českých juniorských reprezentantů.

Evropský pohár juniorů startuje ve 12:30 hodin, mistrovství republiky bude zahájeno v 17 hodin.

Omezení v dopravě

Právě kvůli závodu, který se koná v centru města je podle vedení radnice nutné počítat s omezeními a uzavírkami v dopravě, a to od nedělních 8:45 do 19 hodin.

Běžecká trať povede od parkoviště U Černé perly, dále přes ulice Šafaříkova, Jeronýmova, Smetanova, Kollárova, 9. května, Vančurova, Jordánské pobřeží, zpět k parkovišti U Černé perly. „Tato část závodu už nebude pro dopravu představovat tak velké omezení jako cyklistika. Ale obyvatelé musí počítat s tím, že kvůli přípravě zázemí pro závod budou některá parkoviště uzavřena už od sobotních 18:00," řekl mluvčí radnice Luboš Dvořák.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká triatlonová asociace

Štítky triatlon, závody, Tábor, sport, omezení, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Tábora o víkendu zamíří triatlonisté z celého světa. Závod omezí dopravu v centru města  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.