Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Absolut Team doma jen remizoval, titul slaví Marná Snaha

V odvetě finále divize futsalu možná čekala slušně zaplněná Sportovní hala v Českých Budějovicích včetně hostujícího kotle s bubny a trubkami opatrný zápas. Přeci jen Písečtí měli po domácím vyhraném zápase v poměru 6:2 čtyřgólový náskok.

Opak byl ale pravdou. Hosté zkusili jako ve druhé půli prvního duelu vyrukovat s agresivní taktikou, hned při prvním autu na půli Absolutu odvolali brankáře a hráli power play. V domácím zápase tím českobudějovické futsalisty zcela zaskočili a získali cenný náskok, když tak odehráli skoro celý poločas.

Tentokrát se domácí tým lépe připravil a velmi aktivním přístupem hostům nedovolil roztočit divoké kolo nahrávek a střel, naopak snadno lapený míč famózní brankář Absolutu Patrik Kříž poslal výkopem do prázdné brány Marné Snahy. Zaskočení hosté nic nestíhali a po brankách Kovačičina, Bočka a Hrice to bylo už ve 13. minutě 4:0 pro domácí, což byl dle pohárových pravidel postupový výsledek pro Absolut.

Hosté si vzali time out a zpřesnili hru, domácí zkušeně drželi míč a snažili se vytvořit si další šance na upevnění výhry. Bohužel ještě v první půli to jednou se zkušeností přehnal domácí lídr Hrbáč, pod tlakem soupeře míč ztratil a hosté snížili. Poločas 4:1 znamenal vítězství finálového dvojzápasu pro písecký tým, ovšem jediná branka domácích by to změnila.

Nadšeně bojující tým Marné Snahy hnaný výbornými fanoušky však už Absolutu více nedovolil, z obrany vyrážel do precizních brejků a snižoval rozdíl. Domácí zkusili také hru s brankářem na polovině soupeře v posledních vteřinách, ale Písečtí vyrovnali na konečných 4:4.

Absolut Team – Marná Snaha Písek 4:4 (4:1)

Oba zápasy byly dramatem s častými změnami skóre a spolu s výbornou, na divizi futsalu dlouho nevídanou, atmosférou se staly i parádní reklamou na tento sport. V play off vypadly dva nejlepší celky divize a z celkové výhry se radoval až čtvrtý celek po základní části.

Napsal Jan Pirnos, Absolut Team

Štítky futsal, SK Dynamo České Budějovice, Absolut

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Absolut Team doma jen remizoval, titul slaví Marná Snaha  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.