Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bitva o extraligu florbalistek: Jihočešky odešly s debaklem

Krutým výsledkem a největším debaklem sezony se prezentovaly prvoligové florbalistky FBC United České Budějovice. Tým, který byl v soutěži nováčkem, dokázal postoupit do baráže o nejvyšší soutěž, ale v prvním utkání série dostal krutou facku. Prohrál se Šumperkem, vítězem moravské skupiny I. ligy, v poměru 0:7.

„Výsledek hovoří jasně, ale vše zcela jasné v tomto barážovém utkání nebylo. Výše porážky je krutá. Je pravda, že soupeř byl lepší. Byl lepší v rychlosti hráček, ale i v rychlosti pohybu míčku, stejně jako ve zpracování, vedení míčku a produktivitě střelby. Zvítězil zcela zaslouženě,“ konstatoval trenér celku Ivan Janoušek.

S vítězem moravské skupiny nedokázaly hráčky českobudějovického celku držet krok prakticky od samého úvodu zápasu. První gól dostaly ve třetí minutě a ještě v první třetině inkasovaly hned dvakrát. Když pak ve druhé třetině dostaly další dva góly, bylo prakticky po zápase a konečný nářez 0:7 už byl jen důsledkem domácího zmaru.

„Hlavní důvod toho, proč jsme tolik prohráli, vidím v tom, že naše hráčky se nedokázaly vyrovnat s důležitostí a významem utkání a doslova zkolabovaly psychicky. To platí o celém týmu. Předvedený výkon byl nejhorší za celý kalendářní rok,“ dodal kouč.

Ovšem i když porážka působí jednoznačně a v systému odvetných zápasů ve fotbalových soutěžích by byla takřka zničující, ve florbale tomu tak není. Série o postup se hraje na dva vítězné zápasy, a i když tým prohraje, nekončí. Následně jde do malé baráže, kde se ve skupině utká s účastníkem extraligy a dalším týmem první ligy, který postoupí z takzvaného malého finále. Tam hrají celky z druhých míst prvoligových skupin.

Co udělat pro to, aby měly o víkendu Jihočešky větší šanci a podaly lepší výkon? „Jednak si dokázat přiznat vlastní konkrétní podíl na obdržených brankách, ale také skutečně chtít hrát a jít do všeho s maximálním úsilím. Věřit ve vlastní schopnosti, bojovat od první do poslední minuty, uvědomit si systém play off. Je jedno, zda soupeř vyhrál o gól, nebo o deset,“ uzavřel trenér Janoušek, který nezapomněl poděkovat skvělému publiku, které vytvořilo ve sportovní hale výtečnou atmosféru.

Odveta se bude hrát v sobotu v Šumperku a případný třetí zápas pak v neděli tamtéž.

FBC United České Budějovice – FbC Asper Šumperk 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 02:25 Štěrbová (Rektoříková), 03:45 Štěrbová (Rektoříková), 14:35 Šíblová (Divišová), 21:52 Štěrbová, 22:28 Zatloukalová (Štěrbová), 39:32 Zatloukalová (Axmannová), 44:28 Körmendyová (Štěrbová).

Sestava FBC United: Petržalová, Zakostelecká – Jiříková, E. Dudová, Janoušková, M. Nováková, Rybičková, Dostálová, Skálová, Paurová, K. Dudová, J. Nováková, Minářová, Morová, Kadlecová, Valíková, Fuková, Dubská. Trenér Ivan Janoušek.

Napsal www.fbcunited.cz

Štítky Šumperk, České Budějovice, florbalista, Lila Bubelová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bitva o extraligu florbalistek: Jihočešky odešly s debaklem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.