Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvojkolodění, netradiční čtyřboj dvojic, již tuto sobotu

Jihočeské Dvojkolodění, závod pro amatérské i příležitostné sportovce, se uskuteční v sobotu od 10 hodinu v Plavu u Českých Budějovic. Při druhém ročníku netradičního závodu můžete opět změřit síly v méně tradičních disciplínách - jízdě na dvojkole, na koloběžce a na kánoi.

Občanské sdružení Budějce na kola i dvojkola! navazuje na loňský úspěch při organizování netradiční sportovní akce a v uvolněné atmosféře pořádá druhý ročník čtyřboje dvojic.

Název závodu - Dvojkolodění - plně vystihuje zaměření disciplín. Závodníky čeká nejprve devítikilometrová jízda na ne příliš známém dvojkole (tandemu), následuje 1,5 kilometru koloběžko-běh, koloběžku střídá kánoe a závod ukončuje tradiční běh na 300 metrů.

Disciplíny, trať i obtížnost závodu jsou přizpůsobeny pro rekreační sportovce. „Dvojkolodění není maraton. Dvojkolodění je závod připomínající nám to, že ve dvou se to vždy lépe táhne, ať už fyzicky, kdy společnými silami šlapete na jednom kole, tak psychicky, kdy se každá dvojice závodníků navzájem motivuje k lepšímu výkonu a svým způsobem k překonání sebe sama, strachu z dvojkola nebo snad z neúspěchu,“ popisuje závod z trochu jiné perspektivy Honza Žvak, ředitel závodu.

Závod opravdu pro všechny

Smyslem Dvojkolodění je ale také upozornit na to, že každý závod i sportovní akce lze přizpůsobit opravdu všem. Startovní pole je tak otevřeno posádkám mužským i ženským, vlastní kategorii mají posádky smíšené. V závodu jsou ve své vlastní kategorii velmi vřele vítány i posádky s handicapovanými sportovci.

„Chceme ukázat, že i pro handicapované je dvojkolo perfektním sportovním vyžitím. Tam, kde klasická cyklistika není kvůli zdravotním dispozicím možná, je ježdění na dvojkole zajímavou alternativou - přesně v duchu závodu s vámi totiž jede někdo, na koho se můžete spolehnout, a společnými silami to dotáhnete až do cíle,“ libuje si Arnošt Doskočil, jeden z pořadatelů závodu, který jako sám spadající do této kategorie nedá na dvojkolo dopustit.

Složení posádek v loňském roce bylo pro samotné závodníky i pro diváky poměrně atraktivní. Mladé sportovce doplňovali nadšenci všech věkových kategorií, nechyběli ani zahraniční hosté a posádky reprezentující budějovické sporty cyklistice poměrně vzdálené.

Čestným hostem byl primátor Českých Budějovic Juraj Thoma, který převzal záštitu i nad letošním ročníkem a přislíbil aktivní účast v závodu se svou manželkou.

Doprovodný program pro startující

Zábavná sportovně zážitková sobota ale nabídne ve svém programu více než jen samotný závod. V prostoru startu a cíle bude po celý den probíhat výtvarná dílna Pro čtyři ruce doplňující smysl závodu - vzájemnou spolupráci.

Pro startující rodiče bude připraven hlídací koutek se zábavou pro nejmenší. Pro diváky budou po celou dobu závodu k dispozici prostory restaurace se zahrádkou a dětským hřištěm.

Startovné činí 350 Kč na posádku, přihlásit se lze i na místě. Pro diváky bude vstupné zdarma. Více informací, včetně propozic, trasy závody, přihlášky a programu jsou na webu.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská Dvojkolodění, Plav, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojkolodění, netradiční čtyřboj dvojic, již tuto sobotu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.