Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Juniorští florbalisté FBC United České Budějovice vyhráli třetí ligu

Úchvatnou sezonu prožili juniorští florbalisté z FBC United České Budějovice. Ve své soutěži nedali nikomu šanci a suverénně tak dokráčeli k ligovému titulu. Za 24 zápasů si připsali 67 bodů a zvítězili s náskokem 12 bodů na druhý 1. FbK Tábor.

Celým ročníkem prošli Budějčáci bez sebemenších problémů. Kosili jednoho soupeře za druhým a výjimkou nebyly ani časté dvouciferné výsledky. Nejvyšší výhry zaznamenali borci z United proti Milevsku 17:4 a proti Pelhřimovu 16:3. Celkový počet zápasů, kde junioři z Budějc vstřelili deset a více gólu, je přesně deset. Za celou sezonu je dokázali obrat o body pouze dvakrát hráči Tábora. Jednou se rozešli smírně 8:8 a jednou Táborským podlehli 4:7.

United se mohou pochlubit nejlepším útokem i obranou soutěže. Vstřelili obdivuhodných 235 branek a inkasovali jich 101. To znamená i nejlepší brankový rozdíl. Mimo tyto skvělé statistiky byli junioři United také nejtrestanějším týmem. Dohromady nasbírali 98 trestných minut.

Úspěchy zaznamenalo také několik jednotlivců. Kanadské bodování ovládl Jan Völfl. Posbíral neuvěřitelných 91 bodů za 60 gólů a 31 asistencí. Stal se rovněž nejlepším střelcem soutěže. „Sezona byla velmi úspěšná. Makali jsme jako jeden tým, abychom se do té druhé ligy dostali. To se nakonec povedlo. Já jsem díky celému týmu vyhrál kanadské bodování a toho si moc vážím,“ zhodnotil sezonu nejproduktivnější hráč soutěže.

Pátý skončil v bodování zatím ještě dorostenec Dominik Vlček, který si připsal na své konto 56 bodů (27+29). „Ročník pro nás dopadl nejlépe, jak mohl. Celkem suverénně jsme jej ovládli. Z velké části je to úžasnou atmosférou jak na hřišti, tak i mimo něj, hlavně ale díky skvělému trenérovi. V tak skvělé partě jsem ještě nehrál a bojím se, že už ani hrát nebudu,“ rozpovídal se Vlček. „Být pátý v bodování beru jako příjemné zpestření,“ dodal mladý útočník.

Nejlepším obráncem se stal Filip Hron se 40 body (21+19). „Byl to skvělý rok s báječnou partou. Jen těžko to něco překoná. Ale v žádném případě bychom si nepřipsali takový úspěch bez mého táty trenéra,“ děkoval svému kouči.

Objevem letošní sezony byl vyhlášen další hráč United - Lukáš Svintek, který si připsal 34 bodů (22+12). „Když jsem přišel do Budějc, měl jsem trochu strach, jak mě kluci vezmou. Ale dopadlo to lépe, než jsem čekal. Kluci jsou skvělí, jsme parádní parta a hlavně trenér mě hned nasadil do zápasů. To mi strašně pomohlo. Hlavně díky nim jsem získal tuhle cenu. Byl to skvělý ročník,“ hodnotil Svintek.

Gólman Adam Šubjak si připsal nejvíce výher - 22. Za průměr 4,34 obdržených branek na zápas se umístil na druhém místě.

Celý úspěch má ale z velké části na svědomí trenér Miroslav Hron, který dokázal skvěle stmelit partu a dovést tým k triumfu. „Sezona se povedla. Chtěli jsme bojovat o bednu, ale v průběhu už jsme nemohli chtít nic jiného než titul. Jediná porážka přišla na domácím hřišti, kdy jsme svolali spoustu lidí a udělali tomu obrovskou reklamu. Ale jinak to byla paráda, bomba. Na to, že jsme od půlky sezony trénovali jen jednou týdně, tak je to až k neuvěření, co jsme dokázali. Velký dík patří také Evě Trnkové, která se starala o všechny věci kolem,“ shrnul vítězství v soutěži trenér Hron.

Uvidíme, jak se juniorské kategorii bude dařit příští rok. Několik hráčů již přechází do kategorie mužů.

Sestava: Jan Völfl, Dominik Vlček, Pavel Procházka, Jan Vrábek, Filip Hron, Lukáš Svintek, Karel Šandera, Matěj Krajčovič, Michal Rousek, Richard Ondřich, Jan Pražák, Miroslav Švarc, Jan Vlk, Marek Homolka, Adam Šubjak.

Autoři

Štítky FBC United České Budějovice, florbal, junioři, 3.liga, třetí liga, výhra, titul, mistři, České Budějovice, soutěž, trenér, florbalista, Pelhřimov, Milevsko, Jan Vlk, Pavel Procházka, Miroslav Švarc, Eva Trnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Juniorští florbalisté FBC United České Budějovice vyhráli třetí ligu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.